(Jednání pokračovalo v 17.40 hodin.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Přestávka skončila, budeme moci pokračovat. Máme před sebou návrh na hlasování o průběhu hlasování, tzn. návrh, který předložil zpravodaj kolega Karel Černý. Věřím, že jste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami.

 

Navrženou proceduru nyní schválíme. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 163 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 163 z přítomných 180 pro 175, proti nikdo. Návrh byl přijat. Rozhodli jsme o postupu hlasování.

 

První návrh, o kterém rozhodneme hlasováním, je návrh na vrácení zákona do druhého čtení.

O tom rozhodujeme v hlasování pořadové číslo 164, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 164 z přítomných 180 pro 88, proti 92. Návrh nebyl přijat.

 

Vidím, že je zájem o kontrolu výsledku hlasování. Počkáme, jestli zápis o výsledku hlasování souhlasí s vůlí jednotlivých zákonodárců. (Probíhá kontrola.)

Zástupci všech klubů jsou přítomni… Počkám… Klub ODS - v pořádku, ostatní kluby také v pořádku? Ano? Počkám, až každý zaujme své místo…

Mé konstatování, že návrh nebyl přijat, je pravdivé, budeme pokračovat.

 

Nyní tedy návrh, který padl ve druhém čtení, a to je návrh na zamítnutí návrhu zákona.

O tom rozhodneme v hlasování pořadové číslo 165, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 165 z přítomných 179 pro 87, proti 91. Návrh nebyl přijat.

 

Dobře, budeme pokračovat, a to jednotlivými návrhy. - Počkám ještě na kontrolu zápisu o výsledku hlasování… (Kontrola výsledku hlasování.) Myslím si, že ale hlasovali všichni poslanci….

Děkuji. Mé konstatování, že návrh nebyl přijat, je podle zápisu pravdivý.

 

Nyní požádám zpravodaje, aby přednášel jednotlivé návrhy, vyjádřil se k nim před hlasováním, zda je doporučuje, nebo nedoporučuje. Stejně tak žádám zástupce navrhovatele, aby se vyjadřoval k jednotlivým návrhům, ale to až poté, kdy se rozhodneme o návrzích, které padly v rozpravě ve třetím čtení, to znamená na stažení jednotlivých pozměňovacích návrhů. Prosím, pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Karel Černý: Nyní budeme hlasovat o stažení pozměňovacích návrhů pod D1 až D8. To je návrh pana poslance Sedi.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, padl sice později, ale můžeme tak rozhodovat.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 166 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 166 z přítomných 180 pro 179, proti nikdo. Návrh byl přijat. Souhlasili jsme se stažením pozměňovacích návrhů pana kolegy Sedi. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Karel Černý: Nyní budeme hlasovat o stažení části pozměňovacího návrhu E4 pana poslance Novotného a celého pozměňovacího návrhu E5 pana poslance Novotného.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 167 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 167 z přítomných 180 pro 178, proti nikdo. Návrh byl přijat. Souhlasili jsme se stažením pozměňovacího návrhu pana poslance Zbyňka Novotného.

 

Nyní budeme mít jednotlivé pozměňovací návrhy, tak jak jsou uvedeny ve sněmovním tisku 15/5.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP