Začátek schůze Poslanecké sněmovny
13. března 2007 ve 14.05 hodin

Přítomno: 187 poslanců

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády.

"Takoví jsou lidé - z pravdy uznávají málo, z veřejného mínění mnoho." Cicero.

 

Zahajuji 13. schůzi Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám. Schůze byla svolána a návrh pořadu stanoven na návrh organizačního výboru Poslanecké sněmovny ze dne 1. března tohoto roku. Pozvánka vám byla rozeslána v pátek 2. března tohoto roku.

(V sále je příliš hlučno.)

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, já bych poprosil, abyste se usadili a ztišili, abychom mohli pokračovat v naší schůzi.

(Někteří poslanci svá místa nezaujali a nadále velmi intenzivně hlučí.)

Upozorňuji, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, na to, že nezahájím další jednání, pokud se neztišíte a neusadíte se.

(Intenzita hluku v jednací síni zůstává stále značná.)

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, já skutečně nebudu pokračovat, pokud nebude ve sněmovní jednací síni klid.

(Ani po této výzvě se sál neztišil.)

Poprosil bych jednotlivé předsedy poslaneckých klubů, aby si své kluby ztišili. Až bude ve sněmovně klid, budeme v jednání Poslanecké sněmovny a schůzi Poslanecké sněmovny pokračovat.

(Hluk ustává jen pomalu a po chvilce se z lavic ozývá tišící "ššššššššššš".)

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, já si myslím, že dost bylo již takových těch poznámek a těch věcí, už bychom skutečně mohli jednat. Takže poprosím, zklidněte se a budeme pokračovat dále v jednání.

Prosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty. Doposud tak učinili pan poslanec Suk - náhradní karta číslo 1, pan poslanec Zajíček - náhradní karta číslo 5 a pan poslanec Kala - náhradní karta číslo 6, pan ministr Pospíšil - náhradní karta číslo 2, paní poslankyně Zubová - náhradní karta číslo 7 a pan poslanec Doktor - náhradní karta číslo 9. Paní poslankyně Jakubková - náhradní karta číslo 10.

 

A nyní přistoupíme k určení dvou ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom určili poslance Františka Laudáta a poslance Milana Bičíka. Má někdo jiný návrh? Jiný návrh není.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, abychom schválili tyto dva pány poslance ověřovateli? Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1 z přítomných 179 poslankyň a poslanců pro návrh 169, proti nikdo. Konstatuji, že jsme schválili ověřovateli 13. schůze Poslanecké sněmovny pana poslance Františka Laudáta a pana poslance Bičíka.

 

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci: Již zmíněný a volený pan poslanec Bičík, ale ví o tom. Pan poslanec Hamáček, pan poslanec Kvapil, pan poslanec Mlčák, pan poslanec Patera, pan poslanec Pohanka a pan poslanec Šidlo Karel.

Z ministrů a členů vlády se omlouvá pan ministr Schwarzenberg.

 

Než se začneme zabývat návrhem pořadu schůze, chtěl bych vás informovat, že jsme dnes spolu s předsedkyní petičního výboru paní poslankyní Zuzkou Bebarovou-Rujbrovou převzali petici "Budoucnost bez jedů II". Peticí se bude zabývat petiční výbor.

 

Nyní přistoupíme ke stanovení pořadu 13. schůze. Jeho návrh je uveden na pozvánce.

Nejprve vám chci oznámit, že ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg a senátor Josef Vaculík z důvodu pracovní povinnosti požádali o přeřazení svých bodů. Jedná se o bod 25, sněmovní tisk 138, a jeho pevné zařazení na středu 14. března jako prvního bodu a bod 5, sněmovní tisk 62, a jeho pevné zařazení na úterý 20. března, také jako první bod. Na dnešním grémiu jsme se rozhodli těmto žádostem vyhovět.

A nadále navrhujeme zařadit volební body, to je body 33 až 37, na pátek 16. března jako poslední body jednacího dne.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP