(13.00 hodin)

Poslankyně Hana Orgoníková: To gesto já nemohu ukazovat, to je na panu premiérovi.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Myslím, že jednací řád nezná nic, co by řešilo otázku gest v Poslanecké sněmovně. Takže nevím, jak postupovat. Vám doporučuji, abyste pokračovala v odůvodnění a uvedení bodu.

 

Poslankyně Hana Orgoníková: Ano. K návrhu pravidel hospodaření poslaneckých klubů pro rok 2007 bych uvedla, že tento návrh, schválený usnesením č. 67 organizačního výboru na 13. schůzi dne 18. ledna 2007, je ve znění schválených pravidel hospodaření pro rok 2006, s tím, že měsíční příspěvek je stanoven pevnou částkou na jednotlivé poslanecké kluby ve výši 24 500 korun měsíčně a částkou ve výši 3550 korun na každého člena klubu. U opozice je násoben koeficientem 1,3. Finanční prostředky budou uvolňovány pravidelně měsíčně jako v loňském roce.

Dovolte, abych navrhla usnesení: Poslanecká sněmovna schvaluje pravidla hospodaření poslaneckých klubů pro rok 2007, ve znění schválených pravidel hospodaření pro rok 2006, s výší příspěvku měsíčně: pevná částka na kluby 24 500 korun a variabilní částka na každého člena 3550 korun. Pravidla hospodaření poslaneckých klubů pro rok 2007 tvoří přílohu tohoto usnesení.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já děkuji paní poslankyni Haně Orgoníkové a zahajuji všeobecnou rozpravu. Nikdo se nehlásí, takže všeobecnou rozpravu končím a přistoupíme k rozpravě podrobné. Ani do ní se nikdo nehlásí, takže rozpravu podrobnou končím.

Usnesení, o kterém budeme hlasovat, je vám všem k dispozici, navíc ho paní poslankyně Hana Orgoníková před chviličkou přečetla. Je to usnesení č. 67 organizačního výboru z 13. schůze, můžete si ho najít, kdo bude chtít. Přistoupíme k hlasování.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 107. Kdo souhlasí s tímto usnesením, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 157 poslanců, 133 bylo pro, nikdo proti, takže usnesení týkající se pravidel hospodaření poslaneckých klubů pro letošní rok jsme schválili.

 

Vidím, že se hlásí předsedkyně klubu poslanců KDU-ČSL.

 

Poslankyně Michaela Šojdrová: Kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych vás poprosila o přestávku na jednání poslaneckého klubu do 14.00. Děkuji za pochopení.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Dámy a pánové, vzhledem k tomu, že se do 14 hodin na základě dohody grémia mělo jednat, a vzhledem k tomu, že nám zbývá jediný bod k projednání dnešního dne, myslím, že se shodneme na tom, že vám mohu popřát dobrou chuť, hezký víkend a páteční část schůze ukončit.

Připomínám, že se sejdeme v úterý ve 14 hodin a budeme projednávat body, tak jak jsme je předřadili. Přeji vám hezký zbytek tohoto týdne a hezký začátek týdne příštího.

 

(Jednání skončilo ve 13.04 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP