Začátek schůze Poslanecké sněmovny
8. prosince 2006 v 9.02 hodin

Přítomno: 185 poslanců

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, pane premiére, členové vlády, zahajuji 8. schůzi Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám. Tuto schůzi svolal předseda Poslanecké sněmovny podle § 51 odst. 4 našeho jednacího řádu na základě žádosti 57 poslanců. Pozvánka vám byla rozdána ve čtvrtek 30. listopadu 2006. Všechny lhůty jsou splněny.

Prosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami a případně mně oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty. Zatím eviduji, že náhradní kartu č. 18 má ministr a poslanec Jiří Pospíšil a pan poslanec Sunkovský náhradní kartu č. 23.

 

Přistoupíme k určení dvou ověřovatelů schůze Poslanecké sněmovny. Navrhuji, abychom určili jako ověřovatele pány poslance Petra Bratského a Ludvíka Hovorku. Má někdo jiný návrh? Jiný návrh nevidím.

O tomto návrhu rozhodneme hlasováním pořadové číslo 1, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1 z přítomných 157 pro 144, proti nikdo. Návrh byl přijat, ověřovatele schůze jsme zvolili.

 

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci: Karel Kratochvíle z rodinných důvodů, Miloš Melčák, místopředsedkyně Miroslava Němcová - zasedání kulturního výboru Rady Evropy, pan poslanec Jiří Paroubek - pracovní návštěva v zahraničí, pan poslanec Michal Pohanka - zdravotní důvody a František Vnouček na celou tuto schůzi i na 7. schůzi z důvodu dlouhodobého onemocnění.

Z členů vlády požádali o omluvu na této schůzi Petr Kalaš z pracovních důvodů, pan ministr Jiří Šedivý z důvodu zahraniční pracovní cesty a Milena Vicenová - dlouhodobě plánované resortní akce. Ostatní ministři by tady měli být.

Přistoupíme ke stanovení pořadu 8. schůze, jehož návrh je uveden na pozvánce. Připomínám, že podle § 54 odst. 7 zákona o jednacím řádu rozhodne Sněmovna pouze o pořadu uvedeném v žádosti. Nelze navrhnout žádnou změnu ani doplnění pořadu takové schůze, která byla svolána podle § 51 odst. 4.

 

Budeme hlasovat o celém návrhu pořadu 8. schůze, jak byl písemně na pozvánce předložen.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 2 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 2 ze 177 pro 86, proti 63. Návrh nebyl přijat.

 

Počkáme ještě na kontrolu zápisu o výsledku hlasování. (Po chvilce:) Pan poslanec Tom Zajíček.

 

Poslanec Tom Zajíček: Vážený pane místopředsedo, dovolte mi, abych zpochybnil hlasování, protože jsme dostali náhradní kartu při zahájení dnešního zasedání, která nefunguje, a my čekáme na její opravu, takže jsme se nemohli tohoto hlasování zúčastnit.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Nečetl jsem vaši náhradní kartu, nevěděl jsem o ní. Samozřejmě ji zaregistrujeme a o vašem návrhu na zpochybnění zápisu o výsledku hlasování rozhodneme v hlasování pořadové číslo 3. Ještě počkám na náhradní kartu pana poslance Zajíčka.

Pan poslanec Martin Říman má náhradní kartu 59, pan poslanec Tom Zajíček má náhradní kartu č. 12.

 

Rozhodneme o námitce pana poslance Zajíčka v hlasování pořadové číslo 3, které jsem zahájil. Kdo je pro, aby hlasování číslo 2 bylo zpochybněno? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 3 z přítomných 184 pro 167, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Budeme opakovat hlasování o schválení pořadu naší schůze, a to v hlasování pořadové číslo 4, které právě zahajuji. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 4 z přítomných 184 poslanců pro 94, proti 77.

 

Počkám na kontrolu hlasování o výsledku hlasování. (Po chvilce:) Hlásí se pan poslanec Chalupa. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jaromír Chalupa: Vážený pane předsedající, vážené dámy a pánové, zpochybňuji hlasování. Zmáčkl jsem ne, ale mám tam A.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: O vaší námitce rozhodneme v hlasování pořadové číslo 5. Kdo je pro přijetí námitky? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 5 z přítomných 184 pro 156, proti 1. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP