(18.30 hodin)

Předseda PSP Miloslav Vlček: Já si myslím, pane zpravodaji, že jsme o zákonu hlasovali jako o celku, neboli usnesení, a pak jsme hlasovali jednotlivá usnesení, takže já si pořád nemohu pomoci, že nemůžeme, nebo neměli bychom hlasovat o usnesení jako o celku, protože to byla jednotlivá usnesení podle mého názoru. Jestli tedy navrhujete něco jiného, tak to pojďme řešit. Pane zpravodaji?

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Tak já se domnívám, že můžeme hlasovat - vzhledem k tomu, že v prvním bodě jsme usnesením číslo 1A vyjádřili souhlas se schválením zákona a schválili jsme posléze několik doprovodných usnesení, nemusíme se k tomu předcházejícímu bodu vracet. Já si myslím, že ta situace je zřetelná.

Pokud jde o stávající bod, navrhuji, abychom nyní ještě hlasovali o usnesení jako celku, to znamená usnesení k materiálu střednědobý výdajový rámec na rok 2008 a rok 2009. Tím pádem bude usnesení o celku k tomuto druhému bodu a můžeme skončit jeho projednávání.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, souhlasím. Takže budeme hlasovat o usnesení jako celku, to znamená, že to bude IIA, VA1, VB1. Souhlasíte, pane zpravodaji? Jsou to celkem tři usnesení, která jsme přijali v tomto bodu.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Ano, o těch přijatých usneseních budeme hlasovat.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, abychom hlasovali… Pan poslanec Exner se hlásí.

 

Poslanec Václav Exner: Zdá se, že nám po více než deseti letech od přijetí zákona o jednacím řádu dělá jednací řád potíže. Připomenu jen, pane předsedo, že jsme odhlasovali zákon. Pak jsme hlasovali o dílčích věcech návrhu usnesení, které byly spojeny se státním rozpočtem jako doprovodné usnesení. Připomínám, že jsme hlasovali o několika dílčích věcech k tomu. Potom jsme vyjádřili názor prostřednictvím pana zpravodaje, že tím, že se hlasovalo o zákonu, že jsme schválili i přílohy 1 a 2 toho dílčího usnesení. Pak jsme, nevím teď, jestli už odhlasovali, nebo neodhlasovali, asi neodhlasovali ještě souhrnné usnesení týkající se střednědobého výhledu. Ale zůstává pořád otevřeno to souhrnné doprovodné usnesení k samotnému zákonu. Já se domnívám, že bychom si snad opravdu měli nějak vyjasnit jednací řád, aspoň ti, kteří řídí schůzi Sněmovny, případně legislativa, případně zpravodajové ve složitějších případech.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vyhlašuji pauzu do 18.40 hodin, ať se to může ujasnit.

 

(Jednání přerušeno v 18.33 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP