(18.10 hodin)

Předseda PSP Miloslav Vlček: Doporučující - pan zpravodaj. Pan předkladatel neutrální. Není námitek proti tomu, že budeme hlasovat oba dva body dohromady? Nevidím.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku v hlasování pořadové číslo 571. Kdo je proti návrhu?

V hlasování pořadové číslo 571 z přítomných 179 poslankyň a poslanců pro návrh 90, proti návrhu 7. Konstatuji, že tento návrh byl přijat. Pane zpravodaji, pokračujte.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní máme bod VA2: doporučuje předsedovi vlády, aby se zasadil o zajištění prostředků na pokrytí účasti úřadu při stálém zastoupení ČR při Evropských společenstvích v Bruselu, které jsou součástí výdajové části rozpočtu kapitoly.

Stanovisko neutrální.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Neutrální. Pan předkladatel stanovisko neutrální.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku v hlasování pořadové číslo 572. Kdo je proti návrhu?

V hlasování pořadové číslo 572 z přítomných 179 poslankyň a poslanců pro návrh 32, proti 2. Tento návrh nebyl schválen. Pane zpravodaji, pokračujte.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: A nyní poslední textová část, která se týká přímo usnesení o státním rozpočtu, a je to část VIA, kdy Sněmovna žádá rozpočtový výbor, aby posoudil zařazení schválených pozměňujících návrhů podle přílohy číslo 2 tohoto usnesení do kapitol a u programu do systému ISPROFIN a formou povolení rozpočtových změn provedl eventuální korekce. Čili zmocnění pro rozpočtový výbor VIA.

Stanovisko je doporučující.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Stanovisko doporučující. Rovněž kladné - pan předkladatel.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku v hlasování pořadové číslo 573. Kdo je proti návrhu?

V hlasování pořadové číslo 573 z přítomných 179 poslankyň a poslanců pro návrh 162, proti 1. Tento návrh byl schválen.

 

Pane zpravodaji, jak budeme dále pokračovat, co doporučujete?

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Já bych se teď ještě pro jistotu dotázal sněmovní legislativy, zdali jsme schválili všechny formální náležitosti usnesení zákona o státním rozpočtu, zdali tady něco nechybí k tomu kompletnímu usnesení, protože poté, pokud to legislativa potvrdí, že jsme tady všechno již schválili, tak můžeme přejít k projednávání následujícího bodu a tím je střednědobý výdajový rámec na rok 2008 a 2009.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, pane zpravodaji. Chvilečku strpení na poradu s legislativou.

Ještě než se dohodne zpravodaj s legislativou, tak o slovo se přihlásil pan poslanec Škromach.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Jenom do stena. V tom předchozím hlasování jsem chtěl hlasovat pro, a mám tam, že jsem hlasoval proti. (Smích v sále.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče.

(U řečnického pultu probíhá porada.)

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Já bych požádal na pět minut přestávku.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, vyhlašuji pětiminutovou přestávku do 18 hodin 20 minut.

 

(Jednání přerušeno v 18.15 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP