(17.00 hodin)

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku v hlasování pořadové číslo 563. Kdo je proti návrhu?

V hlasování pořadové číslo 563 z přítomných 179 poslankyň a poslanců pro návrh 49, proti návrhu 56. Tento návrh jsme neschválili. Pane zpravodaji, pokračujte.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: B332 - negativní stanovisko.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku v hlasování pořadové číslo 564. Kdo je proti návrhu?

V hlasování pořadové číslo 564 z přítomných 179 poslankyň a poslanců pro návrh 54, proti návrhu 60. Tento návrh nebyl schválen. Pane zpravodaji, pokračujte.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: B333 - negativní stanovisko.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku v hlasování pořadové číslo 565. Kdo je proti návrhu?

V hlasování pořadové číslo 565 z přítomných 179 poslankyň a poslanců pro návrh 55, proti 62. Tento návrh jsme neschválili.

 

Pane zpravodaji, podle mých záznamů bylo již o bodu 334 a 335 hlasováno.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Ano, je to tak, pane předsedo. Podle mého názoru bylo hlasováno o všech bodech v tabulkové části, čili zbývá k hlasování usnesení, to znamená slovní textová část, která je připravena na základě schválené procedury. Já bych pouze požádal o desetiminutovou přestávku, abychom mohli ověřit stav vládní rozpočtové rezervy, zda tedy výše vládní rozpočtové rezervy odpovídá zákonu o rozpočtových pravidlech, tak jak má být obsažena v zákoně o státním rozpočtu, a po této přestávce bychom přistoupili k hlasování o textové části, pokud někdo nezpochybní, že jsme hlasovali o všech návrzích, tak jak byly předneseny.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, pane zpravodaji, souhlasím s tímto postupem, ale z místa se hlásí s faktickou poznámkou pan poslanec Rath. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec David Rath: Děkuji, já se stanoviskem klubu, jestli můžu. Tu desetiminutovou přestávku prodloužit na patnáct minut a ve Státních aktech porada klubu sociální demokracie.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, děkuji. Vyhlašuji přestávku… Pardon, takže pan předseda klubu ODS.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Já svolávám poslanecký klub ODS do Státních aktů a musím zklamat pana místopředsedu, protože by bylo možná dobré se když tak předem zeptat. Ale my s tím klubem počítáme. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Takže znovu pan poslanec Rath.

 

Poslanec David Rath: Tím pádem my musíme klub udělat v našich stálých prostorách a tím pádem ten časový limit se musí prodloužit alespoň na 25 minut.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano. Pan poslanec Krill se hlásí.

 

Poslanec Petr Krill: Já se omlouvám a jen pro stenozáznam - u hlasování číslo 476 jsem hlasoval, a mám tam křížek. Nezpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, děkuji. Vyhlašuji přestávku do 17.35 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 17.03 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP