(Jednání pokračovalo ve 14.32 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, přeji vám příjemné odpoledne, dá-li se to takto říci v polovině našeho hlasovacího rozpočtového maratonu. Je 14.32 hodin. Já se pokusím vaši pozornost připoutat k následným 180 hlasováním, zejména potom pana zpravodaje. (Reakce na okolnost, že poslanec Zgarba hovoří se zpravodajem poslancem Sobotkou:) Poprosím pana poslance Zgarbu, aby si vážil času svých kolegů, neb je již tři minuty po plánovaném zahájení našeho odpoledního jednání.

Takže ještě jednou vás velice prosím, dámy a pánové, pojďme pokračovat, abychom se vyvarovali ještě eventuálního zítřejšího jednání.

Pane zpravodaji, můžeme plynule navázat na naše dopolední hlasování.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Vážená paní místopředsedkyně, vážené kolegyně, vážení kolegové, začneme hlasovat. Jsme u bodu B165 - stanovisko negativní.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Dobře. Zahajuji hlasování pořadové číslo 383. Kdo je prosím pro tento pozměňovací návrh? Kdo je proti?

Z přítomných 132 poslanců se pro návrh vyslovilo 29, proti 55. Návrh nebyl přijat. Můžeme přistoupit k dalšímu.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: B166 - stanovisko negativní.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Na žádost pana poslance Kováčika vás odhlašuji a požádám vás o novou registraci. (Poslanec Kováčik sděluje, že nemá možnost se zaregistrovat.) Pan poslanec Kováčik má problémy s registrací, takže ještě vteřinku počkáme. Poprosím k tomu způsobilé zaměstnance Kanceláře Poslanecké sněmovny, aby prověřili, zda je chyba v kartě pana poslance, neb mu musíme umožnit hlasovat. (Děje se.)

Zatím vám oznámím, že paní poslankyně Páralová má náhradní kartu č. 1.

Já se jenom dotáži pana poslance Kováčika, zdali disponuje náhradní kartou nebo vlastní kartou. (Poslanec Kováčik sděluje, že je možno hlasovat.) Můžeme pokračovat.

 

Pokud se nemýlím, budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu B166. Stanovisko bylo řečeno.

Zahajuji hlasování a táži se vás, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 384 z přítomných 166 poslankyň a poslanců se pro vyslovilo 37, proti 63. Pozměňovací návrh nebyl přijat. Další prosím.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: B167 - kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování k pozměňovacímu návrhu B167. Kdo je prosím pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 385 z přítomných 167 poslankyň a poslanců pro 105, proti 11. Tento pozměňovací návrh byl přijat.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: B168 - kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování a táži se vás, kdo pro tento pozměňovací návrh. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 386 z přítomných 169 poslankyň a poslanců pro 135, proti 7. Návrh byl přijat

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: B169 - kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování a táži se vás, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 387 z přítomných 170 poslankyň a poslanců se pro tento pozměňovací návrh vyslovilo 124, proti 11. Návrh byl přijat. Můžeme přistoupit k dalšímu.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: B170 - negativní.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování o tomto návrhu. (Připomínky z pléna, že nelze zahájit hlasování.) Nezahajuji. Ano, nyní můžu zahájit hlasování.

 

Takže zahajuji hlasování o pozměňovacím návrhu B170 a ptám se vás, kdo je pro tento pozměňovací návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 388 z přítomných 172 poslankyň a poslanců pro návrh 24, proti 95. Tento návrh nebyl přijat. Další návrh prosím.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: B171 - negativní.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování a táži se vás, kdo je pro. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 389 z přítomných 172 poslankyň a poslanců pro 16, proti 86. Tento návrh nebyl přijat. Další návrh prosím.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP