(Jednání pokračovalo v 16.16 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Vážené paní kolegyně, vážení páni poslanci, přestávky pro jednání klubů již skončily a já tedy i gongem avizuji, že budeme pokračovat v našem schváleném programu dnešního odpoledne. Jenom pro vaši informaci uvedu, že budeme projednávat nyní tři zákony ve třetím čtení, to znamená body č. 65, 66, 67, poté budeme pokračovat zákonem vráceným Senátem, bod č. 72, následovat bude bod č. 34, Návrh rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury, a závěrem dnešního dne bude ještě opakování voleb do České konsolidační agentury. Tolik jenom informace o tom, v jakém bodu programu se nacházíme a co je před námi.

Já vás prosím, abyste všichni zaujali místa ve svých lavicích, protože se budeme věnovat zákonům a hlasování ve třetím čtení. (Hluk v sále.) Ještě jednou žádám všechny kolegyně a kolegy, aby zasedli do svých lavic, abychom mohli pokračovat.

 

Je před námi bod č. 65. Tímto bodem je

 

65.
Vládní návrh zákona o státním dluhopisovém programu
na úhradu jistin státního dluhu, splatných v letech 2007 a 2008
/sněmovní tisk 89/ - třetí čtení

 

Požádám pana ministra financí Vlastimila Tlustého, aby zasedl ke stolku zpravodajů. Také pan zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Michal Doktor je již přítomen. Oznámím Sněmovně, že návrh na zamítnutí podán nebyl. Pozměňovací návrhy předneseny též nebyly.

Otevírám rozpravu ve třetím čtení. Táži se, zda se do ní někdo hlásí, písemnou přihlášku do této rozpravy nemám žádnou. Pokud se nikdo nehlásí, rozpravu končím a budeme hlasovat o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o státním dluhopisovém programu na úhradu jistin státního dluhu, splatných v letech 2007 a 2008, podle sněmovního tisku 89."

Ještě chvilku počkám na ty, kteří docházejí do jednacího sálu, než toto hlasování zahájím. Ale nejprve vás odhlásím na vaši žádost a prosím, abyste se opět zaregistrovali. Návrh usnesení jsem přednesla.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 140. Táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 140 přítomno 153, pro 133, proti 3. Návrh byl přijat. Já tedy konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Budeme se věnovat bodu číslo 66. Tímto bodem je

 

66.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 543/2005 Sb., o státním
rozpočtu České republiky na rok 2006, ve znění zákona č. 170/2006 Sb.
/sněmovní tisk 90/ - třetí čtení

 

Pan ministr financí je na místě. Poprosím také zpravodaje rozpočtového výboru pana poslance Bohuslava Sobotku. Opět sděluji Sněmovně, že nebyl podán ani návrh na zamítnutí tohoto zákona a nebyly předneseny ani žádné pozměňovací návrhy.

Otevírám rozpravu - bez písemných přihlášek. Táži se tedy na vaše případné přihlášky z místa. (Nikdo se nehlásí.) Není taková přihláška, rozpravu končím a budeme hlasovat o celém návrhu zákona.

Takto zní návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 543/2005 Sb., o státním rozpočtu České republiky na rok 2006, ve znění zákona č. 170/2006 Sb., podle sněmovního tisku 90."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 141. Táži se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 141 přítomno 173, pro 143, proti 13. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi i oběma zpravodajům k předchozímu i k tomuto tisku.

 

Budeme se věnovat bodu č. 67. Tímto bodem je

 

67.
Návrh poslanců Jana Kasala, Anny Čurdové, Evy Dundáčkové
a Zuzky Bebarové-Rujbrové na vydání zákona, kterým se mění
zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách
/sněmovní tisk 46/ - třetí čtení

 

Chtěla jsem požádat za navrhovatele pana místopředsedu pana Jana Kasala, aby zasedl ke stolku zpravodajů, ale mám avízo, že jej zastoupí další předkladatelka, a to bude paní poslankyně Eva Dundáčková. Prosím ji, aby si sedla k tomuto stolku, a také požádám paní zpravodajku, paní poslankyni Dagmar Molendovou, zpravodajku výboru pro sociální politiku. Pozměňovací návrhy máme ve sněmovním tisku 46/3. Ten máme k dispozici.

Otevírám rozpravu, do které mám jednu písemnou přihlášku - od paní poslankyně Ivany Levé. Prosím, paní kolegyně, máte slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP