(14.10 hodin)

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já vám děkuji. Nyní se omlouvám panu poslanci Aubrechtovi, protože mě požádal pan poslanec Ohlídal o drobnou technickou poznámku faktickou, neb ve svém předtím předneseném návrhu učinil malou chybičku a chtěl by ji napravit. Tak se omlouvám všem, kteří by eventuálně nesouhlasili s tímto postupem, ale bude to nejrychlejší možnost.

 

Poslanec Ivan Ohlídal: Vážená paní místopředsedkyně, vážené kolegyně, vážení kolegové, já se moc omlouvám za svoji chybu. Ve svých pozměňovacích návrzích jsem v případě názvu akce Dokončení rekonstrukce Základní školy Hodonín těch 7 milionů navrhované dotace špatně nechal odečíst. Správně se o tuto částku má snížit kapitola veřejné pokladní správy, 398, konkrétně z vládní rozpočtové rezervy. A v případě Grantové agentury, tam tím zdrojem financování by měla být kapitola státního dluhu, konkrétně položka výdaje na dluhovou službu. Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já vám děkuji. Nyní má tedy slovo pan poslanec Vlastimil Aubrecht, připraví se paní poslankyně Anna Čurdová.

 

Poslanec Vlastimil Aubrecht: Vážená paní předsedající, kolegyně, kolegové, já si dovolím předložit dva pozměňovací návrhy. Ten první je k usnesení rozpočtového výboru, sněmovní tisk 52/2, a to je pod pořadovým číslem 34/49 kapitoly 313, Ministerstvo práce a sociálních věcí, titul Domov důchodců Bystřany, rekonstrukce ústavní kuchyně Domova důchodců Bystřany, navýšit o 8 milionů na celkovou částku 15 milionů. O tuto částku ponížit prostředky na výplatu nemocenského pojištění. Jenom kratičké zdůvodnění. Jedná se o nákup technologie stravovacího procesu a je potřeba dát celkovou částku, ne jen částečnou.

Druhý pozměňovací návrh je vlastně návrh výboru pro životní prostředí, jeho usnesení, a to je zvýšit rozpočet kapitoly 315, Ministerstvo životního prostředí, položka 55909, o 50 milionů na financování ztrát úhrady újmy za ztížení zemědělského a lesnického hospodaření dle zákona 114 z roku 1992. O tuto částku snížit kapitolu 398, VPS, položka vládní rozpočtová rezerva.

Úhrady újmy za ztížení zemědělského a lesnického hospodaření dle zákona číslo 114 o ochraně přírody a krajiny - jedná se o zákonné nároky žadatelů. Potřebná výše prostředků je odvislá od schválení předložených žádostí, jejichž finanční objem se pohybuje ve stovkách milionů. V rozpočtu MŽP jsou zabezpečeny prostředky ve výši 10 milionů, z prostředků pro rok 2006 se předpokládá převod nevyužitých prostředků do rezervního fondu ve výši cca 5 milionů. Proto minimální potřeba, o kterou je nutno zvýšit rozpočet této kapitoly, je již zmíněných 50 milionů.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já děkuji. Slovo má paní poslankyně Anna Čurdová. Připraví se pan poslanec Robin Böhnisch.

 

Poslankyně Anna Čurdová: Děkuji. Vážená paní předsedající, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych navrhla následující pozměňovací návrhy. Navrhuji změnu kapitoly u akce Víceúčelová kulturní a konferenční místnost - modlitebna, investor Sbor církve bratrské v Hrádku, schválené usnesením rozpočtového výboru pořadové číslo 36/8, a to z kapitoly 334, Ministerstvo kultury, do kapitoly 398, VPS. U akce Víceúčelová kulturní a konferenční místnost - modlitebna, investor Sbor církve bratrské v Hrádku, schválené v usnesení rozpočtového výboru pořadové číslo 36/8, zvýšit navrženou částku o 5 milionů korun.

Dále mi dovolte, abych navrhla u obce Zeleneč, intenzifikace čističky odpadních vod, druhá etapa, 12 milionů korun. Obec Zdiby, rekonstrukce budovy školy, 15 milionů korun. Město Říčany, výstavba a rekonstrukce objektu základní školy, 80 milionů korun. To všechno z kapitoly 398, Všeobecná pokladní správa, na vrub vládní rozpočtové rezervy.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já vám děkuji. Slovo má pan poslanec Robin Böhnisch. Připraví se pan poslanec Josef Smýkal.

 

Poslanec Robin Böhnisch: Dobré odpoledne, vážená paní místopředsedkyně, kolegyně, kolegové. Dovolte i mně přednést několik veskrze skromných pozměňovacích návrhů ke státnímu rozpočtu na rok 2007.

Za prvé by to bylo zařazení nové akce do kapitoly 334, Ministerstvo kultury. Název akce je Rekonstrukce střechy centra volného času Církve československé husitské v Trutnově, částka 950 tisíc korun.

Za druhé, opět do kapitoly 334, Ministerstvo kultury, je to akce Rekonstrukce střechy Zemědělského muzea v Radči u Úpice, částka 350 tisíc korun.

Dále do kapitoly 398 akce Rekonstrukce základní školy ve Školní ulici ve Vrchlabí, částka 4 miliony 400 tisíc korun.

Za čtvrté, do kapitoly 398 akce Rekonstrukce základní školy Lužany, okres Jičín, částka 1 milion 300 tisíc korun.

Za páté, do kapitoly 398, název akce Rekonstrukce jídelny základní školy v Pilníkově, okres Trutnov, částka 11 milionů korun.

Za šesté, do kapitoly 398 akce Rekonstrukce základní školy ve Rtyni v Podkrkonoší, okres Trutnov, částka 14 milionů korun.

A na závěr, do kapitoly 398 akce Oprava komunikací v obci Cerhenice, částka 6 milionů korun.

Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já děkuji. Slovo má pan poslanec Josef Smýkal. Připraví se pan poslanec Martin Tesařík.

 

Poslanec Josef Smýkal: Vážená paní předsedající, kolegyně, kolegové, na úvod dovolte pozměňovací návrh k materiálu obsaženému v usnesení z jednání rozpočtového výboru, a to vypustit položku návrh pořadové číslo 30/5, kapitola 398, text - obec Jablůnka, základní škola, výměna oken, to je snížení o 1 milion korun, a navýšení, položka pořadové číslo 27/20, o částku 1 milion korun rovněž u obce Jablůnka, číslo 207, rekonstrukce bývalé základní školy na víceúčelovou budovu, tj. ze 4 milionů na 5 milionů korun.

Dále bych chtěl vznést pozměňovací návrh na rekonstrukci Základní školy Újezd, obec Újezd u Valašských Klobouk, 763 25, v částce 6 milionů korun, čerpání proti vládní rozpočtové rezervě, kapitola Všeobecná pokladní správa.

Dále rekonstrukce Základní školy, obec Vlachovice, okres Zlín, v částce 4 miliony korun, rovněž čerpání proti vládní rozpočtové rezervě, 298210, kapitola Všeobecné pokladní správy.

Dále rekonstrukce budovy hasičské zbrojnice, garážových vrat, město Holešov, Masarykova 628, v částce 550 tisíc korun, rovněž čerpání provést proti rozpočtové rezervě, kapitola Všeobecná pokladní správa.

Dále mezinárodní hudební festival Setkání muzikantů v Bílých Karpatech, 5. ročník, investor občanské sdružení SMBK, v částce 150 tisíc korun, zařadit do kapitoly Všeobecná pokladní správa s čerpáním z vládní rozpočtové rezervy.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP