(12.50 hodin)
(pokračuje Konečná)

Protože takové to překvapení, že potom nám chybějí peníze v rozpočtu, a my tady rozpočet budeme na této schůzi řešit, a že se musí brát odtama či odtama, tak by se nemělo stávat. Minimálně tyto položky by měly být zcela jasně plánovány, a já se přiznám, že jsem je nenašla ani v jednom ze střednědobých výhledů, které vláda předkládala. Přitom jsou to položky, které jsou dané, ke kterým jsme se zavázali a které ČR bude muset zaplatit.

Řekněme si upřímně, a požádejme proto ministra financí a možná spíše předsedu vlády - který tady není, koneckonců není tady ani místopředseda vlády, možná bychom si mohli udělat pauzu, ale asi to nebudeme hrotit, chybí nám deset minut do oběda - nicméně požádejme tedy premiéra, aby si konečně někdo udělal jasno, aby pan ministr Vondra společně s ministrem financí našli všechny potřebné údaje k tomu, abychom se dejme tomu do půl roku dozvěděli, kolik ČR bude muset vynaložit za to, že jsme podepsali Akt o přistoupení, a kolik bude muset na úkor svých vlastních občanů vynaložit za to, že došlo k politickému rozhodnutí, jehož důsledky jsme nedohlédli. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji paní poslankyni Konečné. Hlásí se ještě někdo do rozpravy? Pokud ne, rozpravu končím a připomínám, že organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání zahraničnímu výboru. Má někdo jiný návrh? (O slovo se hlásí posl. Exner.) Pan poslanec Exner má návrh na projednání v rozpočtovém výboru. Pochopil jsem správně z lesku jeho očí, že to tak bude asi? (Pobavení v sále.) Máme dva návrhy na přikázání.

 

V hlasování pořadové číslo 51 rozhodneme o přikázání zahraničnímu výboru. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 159 poslanců, pro bylo 106, nikdo proti. Tento návrh byl přijat.

 

Návrh pana poslance Exnera zní, abychom tento tisk přikázali k projednání také výboru rozpočtovému.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 52. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 158 poslanců, pro bylo 81, proti 19. Návrh byl přijat.

 

A já mohu ukončit projednávání bodu č. 25 neboli sněmovního tisku 67 s poděkováním panu ministrovi, panu zpravodajovi.

Dámy a pánové, je čas na polední přestávku. Je 12.53, ve 13 hodin v místnosti 106 zasedne organizační výbor. Jinak se uvidíme zítra ráno, protože zasedají výbory, nejméně několik. A řeknu vám, co budeme projednávat zítra ráno, aspoň podle toho, co tady mám napsáno. Je to podpora regionálního rozvoje, neziskové organizace, návrh zákona o krajích. Čili jsou to normy, které pro nás připravila naše krajská zastupitelstva.

Zítra v 9 hodin bude pokračovat schůze. Organizační výbor v jednu hodinu.

 

(Jednání skončilo ve 12.54 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP