(16.20 hodin)

Poslanec Petr Braný: Nyní budeme hlasovat o návrhu C2 a C3, to je usnesení výboru pro životní prostředí. Je hlasovatelné, protože jsme nepřijali B1 a B13. Ještě moment. (Porada mimo mikrofon.) Já se omlouvám, na základě konzultace je C1b nebo dvojka hlasovatelná, protože jsme nepřijali ten dodatek I1, takže se omlouvám všem kolegyním a kolegům. Ještě budeme hlasovat o poslední větě, kterou jsme z toho životního prostředí vypustili. Moje stanovisko k hlasování C1b - nedoporučuji. (Stanovisko ministra je záporné.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování 170. Kdo je prosím pro tento návrh, ať stiskne tlačítko ano a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování pořadové číslo 170, z přítomných 169 pro 15, proti 134. Tento návrh nebyl přijat.

 

Můžeme se vrátit k návrhu C2 a C3, jestli se nemýlím.

 

Poslanec Petr Braný: C2 a C3 stanovisko souhlasné. (Ministr stanovisko neutrální.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování 171. Kdo je pro, stiskněte tlačítko ano a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 171 z přítomných 171 poslanců pro 103, proti 2. Návrh byl přijat. Můžeme přistoupit k dalšímu návrhu.

 

Poslanec Petr Braný: Ano. Nyní poslední usnesení výboru životního prostředí, to je C4 jako celek. (Zpravodaj i ministr nedoporučují.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 172. Kdo je pro, stiskne tlačítko ano a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 172 z přítomných 171 pro 4, proti 140. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Petr Braný: Hlasujeme pozměňovací návrh D1 varianta I, která je společná i s pozměňovacím návrhem pod písmenem E7, též varianta 1. Takže hlasujeme o D1. (Zpravodaj i ministr doporučují.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování 173. Kdo je prosím pro, stiskne tlačítko ano a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 173 z přítomných 171 poslankyň a poslanců pro tento návrh 91, proti 69. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Petr Braný: Ano. Tímto se stávají ostatní varianty nehlasovatelné a přistupujeme k hlasování o E1, a to body 1 až 6 společně. E1, body 1 až 6 společně. (Zpravodaj i ministr stanovisko neutrální.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování 174. Kdo je pro, stiskne tlačítko ano a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 174 z přítomných 172 se pro návrh vyslovilo 67 poslanců, proti 84. Tento návrh nebyl přijat. Můžeme hlasovat další návrh.

 

Poslanec Petr Braný: Hlasujeme F3, protože nebyla F2 v předchozím hlasování přijata. (Zpravodaj doporučuje, ministr stanovisko záporné.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování 175. Kdo je prosím pro, stiskne tlačítko ano a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 175 z přítomných 172 pro 21, proti 129. Návrh nebyl přijat. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Petr Braný: Další návrh, paní předsedající, je G jako celek. Byť to nečiním nikde, abych neovlivňoval, tady jenom upozorňuji, že to je jiný zákon, a je to zákon o pohonných hmotách a čerpacích stanicích. G jako celek. (Zpravodaj doporučuje, ministr stanovisko mírně pozitivní. - Hluk a smích z pravé strany sálu.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování 176. Kdo s tímto návrhem souhlasí, stiskne tlačítko ano a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 176 z přítomných 172 pro 167, proti nikdo. Návrh byl přijat. Další hlasování, pane zpravodaji.

 

Poslanec Petr Braný: Pozměňovací návrh pod písmenem J, kdy jsme nepřijali F2, ani B13, ani F3, tak je to zase účinnost spotřební daně na tabák, ale od 1. března. (Stanovisko zpravodaje i ministra kladné.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování 177. Kdo souhlasí s tímto návrhem, stiskněte tlačítko ano a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 177 z přítomných 173 pro 96, proti 59. Návrh byl přijat. Další hlasování.

 

Poslanec Petr Braný: Pozměňovací návrh pod písmenem K jako celek. (Zpravodaj stanovisko souhlasné, ministr záporné.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování 178. Kdo je pro tento návrh, stiskne tlačítko ano a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 178 z přítomných 173 pro 86, proti 45. Tento návrh nebyl přijat.

 

Nikdo si nepřeje zkontrolovat hlasování, takže můžeme pokračovat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP