(11.50 hodin)

Poslanec Pavel Ploc: Dobrý den, kolegyně a kolegové. Já zpochybňuji hlasování. Hlasoval jsem proti, a rozsvítilo se mi ano.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme o námitce v hlasování pořadové číslo 134. Kdo souhlasí s námitkou, ať zvedne ruku, stiskne tlačítko ano. Kdo je proti?

Hlasování skončilo. 177 přítomných, 124 pro, 10 proti. Námitka byla přijata.

 

Přistoupíme k opakovanému hlasování o komplexním návrhu paní poslankyně Páralové. Ano. Odhlásím vás. A připomenu, že paní zpravodajka doporučuje a pan ministr naléhavě doporučuje přijetí. Tak. Věřím, že jste všichni přihlášení.

 

Zahájil jsem hlasování 135. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 178 přítomných bylo pro 89 a proti 78. Přesto návrh nebyl přijat.

 

(Probíhá kontrola hlasování.) Zdá se, že je spokojenost alespoň s tím, že výstup z hlasovacího zařízení odpovídá přání jednotlivých poslanců. Takže konstatuji, že tento komplexní pozměňovací návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Alena Páralová: Dále budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích výboru A1 až A6. Zpravodaj doporučuje. (Ministr doporučuje.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 136. Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 180 poslanců, pro bylo 178, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Alena Páralová: Dále budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu Aleny Páralové B2, body 2 až 6. Zpravodaj doporučuje. (Ministr doporučuje.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 137. Kdo je pro, ať zvedne ruku, stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 180 hlasujících bylo pro 179, nikdo proti.

 

Poslankyně Alena Páralová: Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Lišky pod body C1 až C3. Zpravodaj nedoporučuje. (Ministr nedoporučuje.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 138. Kdo je pro, ať zvedne ruku, stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 180 poslanců. Pro bylo 15, 125 proti. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Alena Páralová: Dále budeme hlasovat o legislativně technické k pozměňovacímu návrhu D3 pana poslance Opálky. Zpravodaj doporučuje.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 139. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 179 poslanců. Pro bylo 176, nikdo proti. Tento návrh byl přijat.

 

Poslankyně Alena Páralová: A dále budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu D3 pana poslance Opálky. Zpravodaj nedoporučuje. (Ministr nedoporučuje.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 140. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 179 poslanců, 27 pro, 86 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Alena Páralová: Vážený pane místopředsedo, domnívám se, že jsme hlasovali o všech pozměňovacích návrzích a můžeme přistoupit k návrhu jako celku.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano. Souhlasí s tím poslanci a poslankyně? Souhlasí.

Takže přečtu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 589/1992 Sb., o pojistném na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 36, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 141. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 179 poslanců, pro bylo 175, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Končím projednávání tohoto bodu. Děkuji panu ministrovi, paní zpravodajce.

 

Přistoupíme k projednávání dalšího bodu… Chce pan ministr vystoupit? Ne. A tím je bod

 

36.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 218/2002 Sb., o službě státních
zaměstnanců ve správních úřadech a o odměňování těchto zaměstnanců
a ostatních zaměstnanců ve správních úřadech (služební zákon),
ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony
/sněmovní tisk 37/ - třetí čtení

 

Pan místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas je připraven. Zpravodaj výboru pro sociální politiku pan poslanec Kosta je také připraven. Připomínám, že máme sněmovní tisk 37/5, který obsahuje návrh na zamítnutí a pozměňovací návrhy.

O slovo se přihlásil v otevřené rozpravě pan ministr vnitra Ivan Langer.

 

Ministr vnitra a ministr informatiky ČR Ivan Langer Vážený pane předsedající, kolegyně a kolegové, v souvislosti s tímto návrhem zákona byly podány také tři pozměňovací návrhy, které souvisejí se zákonem číslo 361/2003 Sb., tzv. zákon o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů. Já jsem hovořil se všemi třemi předkladateli těchto návrhů. Jeden z nich, pan kolega Opálka, avizoval, že svůj pozměňovací návrh stáhne. Hovořil jsem s panem kolegou Bublanem, se kterým jsme si vyjasnili postoje, který z pozice ministra vnitra je postoj negativní v rámci hlasování. A hovořil jsem také s panem poslancem Severou, kdy jsme si vyjasňovali postoje směrem k jím podaným pozměňovacím návrhům. Přestože v řadě věcí spolu souhlasíme, existují věci a témata, ve kterých se neshodneme. A do této kategorie spadají i jím předložené pozměňovací návrhy. Avizuji tedy, že postoj Ministerstva vnitra je negativní. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji, pane ministře. Hlásí se pan poslanec Opálka, pan poslanec Bublan.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP