(10.40 hodin)
(pokračuje Vlček)

Nyní přikročíme k hlasování o doprovodném usnesení. Kdo s tímto doprovodným usnesením souhlasí, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 18 z přítomných 187 poslanců pro 174, proti 4. Konstatuji, že doprovodné usnesení bylo schváleno. Tím končím bod Návrh na zřízení výborů Poslanecké sněmovny.

 

Přecházíme k dalšímu bodu, a to je

 

15.
Návrh na stanovení počtu členů výborů Poslanecké sněmovny

 

V úvodu mi dovolte připomenout, že výbory Poslanecké sněmovny se ustavují podle zásady poměrného zastoupení - § 115 odstavec 2 jednacího řádu. Z jednání poslaneckých klubů ke stanovení počtu jednotlivých výborů byl přednesen návrh panem poslancem a předsedou klubu sociální demokracie Haškem. Budeme muset stanovit počty poslanců ve výborech, které jsme schválili v předcházejícím bodě.

Zeptám se pana poslance Haška. Bylo by asi dobré, kdyby pro stenozáznam zopakoval počty, které nám přednesl v předcházejícím bodě? Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Michal Hašek: Děkuji za slovo. Vážený pane předsedo, vládo, kolegyně a kolegové, pokusím se ještě jednou zformulovat návrh na usnesení.

Poslanecká sněmovna stanoví počet členů výborů takto: petiční výbor 18 členů, rozpočtový výbor 22 členů, organizační výbor 18 členů, volební výbor 12 členů, kontrolní výbor 18 členů, hospodářský výbor 22 členů, ústavněprávní výbor 18 členů, výbor pro evropské záležitosti 18 členů, výbor pro obranu 18 členů, výbor pro bezpečnost 18 členů, výbor pro sociální politiku 18 členů, výbor pro zdravotnictví 18 členů, výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu 18 členů, výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj 18 členů, výbor pro životní prostředí 18 členů, zahraniční výbor 18 členů a zemědělský výbor rovněž 18 členů.

Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Pokud jde o výbor organizační, chci upozornit, že navržený počet členů výborů zahrnuje i předsedu a místopředsedy Sněmovny, kteří jsou členy organizačního výboru ze zákona - § 46 odstavec 1 jednacího řádu.

Nyní otevírám k tomuto návrhu rozpravu. Nikoho nevidím, rozpravu končím.

Přistoupíme k hlasování. Budeme muset hlasovat o jednotlivých výborech.

 

Nejdříve budeme hlasovat o počtu členů v petičním výboru. Podle návrhu pana poslance Haška je to 18 členů. Kdo souhlasí, aby výbor měl 18 členů, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 19 z přítomných 187 pro 184, proti 2. Návrh byl schválen.

 

Dále budeme hlasovat o rozpočtovém výboru. Kdo souhlasí, aby rozpočtový výbor měl 22 členů, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 20 z přítomných 187 pro 186, proti nikdo. Počet členů v rozpočtovém výboru jsme schválili.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP