(10.20 hodin)

Poslanec Jaroslav Fiala: Chci sdělit Sněmovně, že zpochybňuji své hlasování. (Veselost v sále.)

 

Předsedající Lubomír Zaorálek: Pardon. Je možné se zeptat na důvod zpochybnění, prosím vás? Má-li Sněmovna o námitce hlasovat, musí znát důvod. Podle toho se budeme rozhodovat.

 

Poslanec Jaroslav Fiala: Hlasoval jsem pro, a mám křížek.

 

Předsedající Lubomír Zaorálek: Takže zpochybňujete hlasování. Dobře, slyšeli jste námitku proti právě proběhlému hlasování. O námitce musíme rozhodnout. Vidím návrh na odhlášení. V této chvíli vás všechny odhlašuji. Kdo bude chtít hlasovat, musí se znovu přihlásit. Prosím všechny, aby se znovu přihlásili.

 

Budeme hlasovat o námitce pana poslance Fialy proti proběhlému hlasování.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tuto námitku, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 7. Přítomno je 193 poslanců, pro hlasovalo 121, proti 26. Námitka byla přijata. Budeme hlasování pořadové číslo 6 opakovat.

 

Budeme znovu hlasovat o návrhu, aby ustavující schůze byla přerušena do 24. července, tedy pondělí do 14 hodin. To je návrh, o kterém nyní hlasujeme.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, pokračovat v pondělí 24. července, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 8. Přítomno 193 poslanců, pro hlasovalo 96, proti 92. Návrh opět nebyl přijat.

 

Ještě prosím, abychom vyčkali kontroly. Není námitka. V tom případě bych se zeptal pana poslance Tlustého. Nepamatuji si hodinu. Návrh byl, abychom pokračovali v pátek. To už bude úloha předsedy volební komise. Prosím, pane předsedo, mohl byste nám nyní sdělit lhůty.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano. Já jsem to udělal už předtím, pane předsedající, ale zopakuji to.

Volební komise vyhlašuje lhůtu na podávání návrhů na čtvrtou volbu předsedy Poslanecké sněmovny a na volbu místopředsedů Poslanecké sněmovny do středy 19. července do 16 hodin a doporučuje, aby ustavující schůze Poslanecké sněmovny byla přerušena do pátku 21. července do 10 hodin.

 

Předsedající Lubomír Zaorálek: Vážení kolegové, učiním jen to, že přeruším tuto ustavující schůzi do pátku 21. července do 10 hodin.

 

(Jednání skončilo v 10.24 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP