(14.50 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Budeme hlasovat o následujícím návrhu usnesení: Poslanecká sněmovna zřizuje mandátový a imunitní výbor a stanoví počet jeho členů na 12.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování má pořadové číslo 2, přítomno je 199. Pro hlasovalo 195, proti žádný. Návrh usnesení byl schválen.

 

A mám tady poslední bod dnešního programu, to je

 

5.
Vyhlášení lhůt na podávání návrhů na členy mandátového a imunitního výboru
a na kandidáty na předsedu, místopředsedy a ověřovatele Poslanecké sněmovny

 

Prosím, aby se slova ujal předseda volební komise poslanec Petr Tluchoř. Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, volební komise na své první schůzi dne 27. června 2006 přijala usnesení číslo 2, kterým stanovila lhůty pro podávání návrhů na členy mandátového a imunitního výboru, na kandidáty na předsedu Poslanecké sněmovny, na místopředsedy Poslanecké sněmovny a na ověřovatele Poslanecké sněmovny, a to do dnešního dne 16 hodin.

Volební komise pověřila tajemníka komise Ladislava Žáka přijímáním od poslaneckých klubů jménem volební komise všech návrhů a jejich následné předání všem poslaneckým klubům na vědomí. Proto žádám poslanecké kluby, aby ve stanovené lhůtě - opakuji, tedy dnes do 16 hodin - předložily návrhy na členy mandátového a imunitního výboru, kandidáty na předsedu, místopředsedy a ověřovatele Poslanecké sněmovny, a to do místnosti 242, budova K, Sněmovní 1.

Dovolte ještě krátké zdůvodnění ke lhůtě. Lhůta byla stanovena v souladu s ustanovením článku V bod 3 a článku III bod 2 volebního řádu Poslanecké sněmovny tak, aby volební komise obdržela návrhy nejpozději 24 hodin přede dnem, kdy je na pořadu schůze ustavení výborů nebo volba. To tedy znamená, že Poslanecká sněmovna může ustavit mandátový a imunitní výbor a provést volbu předsedy a místopředsedů Poslanecké sněmovny, jakož i schválit nominaci ověřovatelů Poslanecké sněmovny nejdříve ve čtvrtek 29. června tohoto roku.

Děkuji.

 

Předsedající Lubomír Zaorálek: Ptám se, jestli má někdo k vystoupení předsedy volební komise nějaký dotaz. Pokud ne, ukončím projednávání tohoto bodu.

Paní poslankyně, páni poslanci, protože do uplynutí zákonných lhůt nemůžeme projednávat další body pořadu, přeruším nyní jednání ustavující schůze. Sejdeme se ve čtvrtek v 9 hodin ráno. Tím je vytvořen prostor pro jednání poslaneckých klubů a volební komise. Já tedy přerušuji ustavující schůzi do čtvrtka 9. hodiny, kdy začneme projednávat návrh volební komise na ustavení mandátového a imunitního výboru.

Přeji vám příjemné odpoledne.

 

(Jednání skončilo ve 14.53 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP