Pátek 15. února 2008

 

(Jednání pokračovalo ve 14.45 hodin.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní senátorky, vážené paní poslankyně, vážení páni senátoři, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, milí hosté, zahajuji naše přerušené jednání.

Konstatuji, že jsme rozhodli o způsobu volby prezidenta republiky, a to veřejným hlasováním.

Připomenu, že o obou navržených kandidátech dám hlasovat jednotlivě v abecedním pořadí. Při hlasování budou sčítat naše hlasy skrutátorky, které jsou přítomny v sále. Jsou to pracovnice Kanceláří obou komor Parlamentu, které určili svými rozhodnutími vedoucí Kanceláře Senátu a vedoucí Kanceláře Poslanecké sněmovny v souladu s § 74 odst. 5 jednacího řádu Poslanecké sněmovny. S těmito skrutátorkami musí před zahájením hlasování podle volebního řádu vyslovit souhlas Sněmovna i Senát.

Prosím všechny skrutátorky, aby předstoupily před senátory a poslance.

Nyní přečtu jména skrutátorek, které se vám představí. Předpokládám, že poté se k určeným skrutátorkám vyjádříte hlasováním, a to najednou vždy v každé komoře.

Skrutátorky Senátu: Eva Baránková, Marie Bouchalová, Jiřina Červenková, Pavla Ducháčková, Taťána Horká, Jiřina Prokopová, Jiřina Vaculíková, Miloslava Vojáčková.

Skrutátory Poslanecké sněmovny: Darja Havlíčková, Dana Chromcová, Václava Kalvasová, Jindra Miklíková, Alena Malá, Michaela Nejedlá, Alena Hrubáčková, Eva Růžková, Jana Slavíčková a Jitka Vrbová.

Chce se někdo k představeným skrutátorkám vyjádřit? Pokud ne, budeme postupovat podle mého návrhu.

 

Prosím, aby byl zjištěn počet přítomných senátorů.

 

Táži se, kdo z přítomných senátorů souhlasí s určenými skrutátorkami. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 5 z přítomných 80 senátorek a senátorů pro návrh 79, proti nikdo. Senát s určenými skrutátorkami vyslovil souhlas.

 

Prosím, aby byl zjištěn počet přítomných poslanců.

 

Táži se, kdo z přítomných poslanců souhlasí s určenými skrutátorkami. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 5 z přítomných 198 poslankyň a poslanců pro návrh 197, proti nikdo. Konstatuji, že Poslanecká sněmovna vyslovila souhlas s určenými skrutátorkami.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP