(11.50 hodin)
(pokračuje Kupčová)

Nyní zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem zákona, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 246 z přítomných 152 pro hlasovalo 89, proti 34. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji paní poslankyni Evě Dundáčkové i panu poslanci Robinu Böhnischovi a končím projednávání tohoto bodu.

Kolegyně a kolegové, myslím, že do dvanácti hodin ještě stihneme další bod, ale předtím dávám slovo panu poslanci Karlu Šplíchalovi.

 

Poslanec Karel Šplíchal: Dámy a pánové, nerad zdržuji, ale musím pro stenozáznam opravit hlasování, které nezpochybňuji. Týká se to pořadového čísla hlasování 228, kde jsem měl křížek, ale hlasoval jsem pro, a to samé bylo u pořadového čísla hlasování 242, kde mám také křížek, ačkoliv jsem hlasoval pro.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji, bude zaznamenáno. Ale nyní bod 85, kterým je

 

85.
Návrh poslanců Robina Böhnische, Zdeňka Koudelky a Oldřicha Němce
na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 491/2001 Sb., o volbách
do zastupitelstev obcí, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 130/2000 Sb.,
o volbách do zastupitelstev krajů, ve znění pozdějších předpisů,
a zákon č. 62/2003 Sb., o volbách do Evropského parlamentu
/sněmovní tisk 953/ - třetí čtení

 

Zřejmě poprosím opět paní poslankyni Evu Dundáčkovou, aby se ujala za pana poslance Marka Bendu role zpravodaje. Je to tedy k tisku 953. Obdrželi jste sněmovní tisk 953/4, který obsahuje návrh na zamítnutí a pozměňovací návrhy.

Otevírám rozpravu. Do rozpravy nemám žádné přihlášky, také vidím, že se nikdo do rozpravy nehlásí.

Jako první budeme hlasovat o návrhu na zamítnutí tohoto návrhu zákona, který byl podán ve druhém čtení a potom budeme hlasovat o jednotlivých pozměňovacích návrzích. Já vás všechny přivolám.

 

Budeme hlasovat o návrhu na zamítnutí. Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 247 z přítomných 158 pro hlasovalo 73, proti 58. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní dostává slovo paní poslankyně Eva Dundáčková.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Paní předsedající, v tomto případě byl podán jediný pozměňovací návrh, a to komplexní pozměňovací návrh obsažený v usnesení ústavněprávního výboru, který je obsažen v tisku 953/4 pod písmenem A, a je to také jediné, co podrobíme hlasování. Pak budeme hlasovat o návrhu zákona jako o celku, pokud proti tomuto postupu není žádných námitek. Pozměňovací návrh neobsahuje ani žádné samostatné body, čili myslím, že jinou proceduru zvolit pro hlasování ani nemůžeme.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano. Ptám se, zda má někdo námitky. Není tomu tak. Můžeme tedy přistoupit rovnou k hlasování o tomto komplexním pozměňovacím návrhu ústavněprávního výboru. Prosím o stanoviska. (Zpravodajka má stanovisko kladné, navrhovatel souhlasí.)

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 248 z přítomných 160 pro bylo 92, proti 20. Návrh byl přijat.

 

Nyní si dovolím přednést návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Robina Böhnische, Zdeňka Koudelky a Oldřicha Němce na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 491/2001 Sb., o volbách do zastupitelstev obcí, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 130/2000 Sb., o volbách do zastupitelstev krajů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 62/2003 Sb., o volbách do Evropského parlamentu, podle sněmovního tisku 953, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 249 z přítomných 161 pro hlasovalo 73, proti 37. Návrh nebyl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona nebyl vysloven souhlas.

 

Děkuji paní zpravodajce i panu poslanci Böhnischovi.

Kolegyně a kolegové, protože ještě není dvanáct hodin, tak se domnívám, že bychom se mohli vypořádat… Sykot zřejmě znamená, že dochází ke kontrole výsledků hlasování. Předtím než bychom zahájili další bod, prosím, ještě vyčkejte ve svých lavicích. (Kontrola výsledků hlasování.)

Bude se někdo hlásit? Pan poslanec Vladimír Koníček. Moje konstatování o tom, že zákon nebyl schválen, bylo zřejmě předčasné. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Vladimír Koníček: Vážená paní předsedající, po kontrole sjetiny hlasování, na které mám x, konstatuji, že je to v rozporu s tím, jak jsem hlasoval, protože jsem hlasoval pro zákon. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano. Kolegyně a kolegové, zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s touto námitkou pana poslance Vladimíra Koníčka, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 250 z přítomných 160 pro hlasovalo 102, proti 6. Návrh byl přijat.

 

Všechny vás odhlašuji na žádost a prosím, abyste se všichni znovu přihlásili. Budeme znovu hlasovat o závěrečném usnesení k návrhu zákona tisk 953, jak jsem ho před chvilkou přečetla.

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí s přijetím tohoto návrhu zákona ve znění pozměňovacích návrhů, které byly přijaty, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 251 z přítomných 155 pro návrh hlasovalo 74, proti 33. Návrh nebyl přijat.

 

Nevidím, že by se někdo hnal ke kontrole, takže teď již s konečnou platností snad mohu konstatovat, že tento návrh zákona nebyl přijat.

 

Kolegyně a kolegové, protože za malou chvilinku bude dvanáct hodin a my jsme si svým hlasováním rozhodli, že do dvanácté hodiny přerušujeme bod 100 ze včerejšího jednání, což je Návrh na volbu ředitele Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky, a ještě také k bodu volby dostane slovo předseda volební komise pan poslanec Pavel Hojda, dovoluji si tento bod zahájit a prosím pana předsedu, aby nám řekl další.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP