(9.30 hodin)
(pokračuje Kupčová)

Nyní tedy budeme hlasovat znovu, a to podle § 97 odst. 5 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny. K přijetí tohoto usnesení je zapotřebí souhlasu nadpoloviční většiny všech poslanců, tedy souhlasu 101 poslance.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna schvaluje návrh zákona, kterým se mění zákon 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 517/2002 Sb., a další související zákony, ve znění, ve kterém byl postoupen Senátu, podle sněmovního tisku 837/3."

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 716 z přítomných 142 pro hlasovalo 108, proti 2. Tento návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme návrh zákona přijali ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou.

 

Děkuji panu senátorovi i panu zpravodaji a končím projednávání tohoto bodu.

 

Kolegyně a kolegové, ještě předtím, než přistoupíme k projednávání bodu 167, bych chtěla sdělit, že jsme hlasováním o zařazení bodu 131 na naše odpolední jednání jako první bod našeho odpoledního jednání podle mého soudu tím odhlasovali i tu skutečnost, že budeme o třetích čteních hlasovat i po 14. hodině. Pro ty, kteří by pochybovali o tomto mém výkladu, není na škodu, když tento postup necháme odhlasovat. Ještě jednou opakuji, že jsme odhlasovali, že jako první bod po polední přestávce budeme projednávat bod 131, třetí čtení, nicméně formální odhlasování skutečnosti, že budeme o třetích čteních hlasovat i po 14. hodině, jsme neprovedli.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tím, že i po 14. hodině budeme hlasovat ve třetím čtení? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 717 z přítomných 141 pro hlasovalo 96, proti 18. Tento návrh byl přijat. Děkuji vám.

 

Nyní přistupujeme k projednávání bodu

 

167.
Vládní návrh zákona o úrazovém pojištění zaměstnanců
/sněmovní tisk 1156/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí pan Zdeněk Škromach a zpravodaj výboru pro sociální politiku a zdravotnictví, pan poslanec Miroslav Opálka. Pozměňovací návrhy vám byly rozdány jako sněmovní tisk 1156/2.

Otevírám rozpravu ke sněmovnímu tisku 1156. Nemám žádné přihlášky. Ptám se, zda se někdo hlásí z místa. Není tomu tak, rozpravu končím. Ptám se pana ministra a pana zpravodaje, zda chtějí vystoupit se závěrečnými slovy. Není tomu tak.

Přistoupíme tedy k hlasování o pozměňovacích návrzích a já poprosím pana zpravodaje, aby nám předložil svůj návrh dalšího postupu.

 

Poslanec Miroslav Opálka: Děkuji, paní místopředsedkyně. K tisku 1156/2 navrhuji jednoduchou proceduru. Napřed bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích pod bodem A, usnesení výboru, pak pod bodem B, to jsou pozměňovací návrhy kolegy Michalíka, pak pod bodem C, pozměňovací návrhy kolegyně Horníkové, pak pod bodem D, pozměňovací návrhy kolegyně Páralové, a pak o usnesení jako celku.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Je to návrh poměrně jednoduché procedury, ale je mojí povinností se zeptat, zda má někdo námitky proti tomuto postupu. Paní poslankyně Páralová má slovo.

 

Poslankyně Alena Páralová: Já bych poprosila, aby se zvlášť hlasovalo a najednou o bodech A9, A12, A17, A1, A2, A3, A8.

 

Poslanec Miroslav Opálka: To není problém. Znamená to, že k bodu A by byla dvě hlasování. První o bodech A1, A2, A3, A8, A9, A12, A17 a druhé hlasování o zbytku. Pak bychom přešli k bodům B, C a D.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano, děkuji. Nikdo další se k navrženému postupu nehlásí, myslím si, že o něm ani nemusíme hlasovat. Je to poměrně jednoduchá procedura. Můžeme přistoupit rovnou k jednotlivým pozměňovacím návrhům.

 

Poslanec Miroslav Opálka: Děkuji, paní místopředsedkyně. První hlasování bude o bodech A1, A2, A3, A8, A9, A12, A17. (Zpravodaj i ministr doporučují.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 718 z přítomných 143 pro hlasovalo 104, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Opálka: Nyní přikročíme k hlasování o zbývajících bodech A. (Zpravodaj i ministr doporučují.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 719 z přítomných 143 pro hlasovalo 131, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Opálka: Nyní je na řadě hlasování o bodu B. (Zpravodaj i ministr doporučují.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 720 z přítomných 143 pro hlasovalo 127, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Opálka: Nyní budeme hlasovat o bodu C. (Zpravodaj stanovisko neutrální, ministr nedoporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 721 z přítomných 142 pro hlasovalo 44, proti 38. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Miroslav Opálka: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích pod bodem D. (Zpravodaj stanovisko neutrální, ministr nedoporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 722 z přítomných 143 pro hlasovalo 43, proti 48. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Miroslav Opálka: Paní místopředsedkyně, prohlasovali jsme všechny pozměňovací návrhy. Stojíme před hlasováním o závěrečném usnesení.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP