(19.00 hodin)

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Budeme hlasovat o tisku 810/8 písmeno A, tedy o základu.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 670. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 670 z přítomných 168 pro 98, proti 45. Návrh byl přijat.

 

Ptám se, jestli jsou vyčerpány všechny pozměňovací návrhy.

 

Poslanec Josef Janeček: Podle mých poznámek jsou vyčerpány všechny pozměňovací návrhy. Pokud není žádná námitka, můžeme hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Jsou předkladatelé spokojeni, že bylo o jejich návrzích hlasováno? Je tomu tak.

Přednesu návrh usnesení: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Jaroslava Krákory, Vojtěch Filipa, Pavla Kováčika, Michaely Šojdrové, Vladimíra Říhy, Svatopluka Karáska. - Pardon, omlouvám se. To byl původní text.

Takže Jaroslava Krákory, Vojtěcha Filipa, Pavla Kováčika, Svatopluka Karáska, Eduarda Zemana a dalších na vydání zákona o veřejných neziskových ústavních zdravotnických zařízeních a o změně některých zákonů, podle sněmovního tisku 810, ve znění schválených pozměňovacích návrhů.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 671. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 671 z přítomných 169 bylo 98 pro, proti 65. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. (Potlesk z řad KSČM a ČSSD.)

 

Protože jsme si schválili, že pokračujeme i po 19. hodině, přednesu velmi krátký bod a to je bod 160. Ujišťuji vás, že to bude trvat tak krátce, že se ani nenadějete.

Otevírám bod číslo 160 - Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon číslo 20/1966 Sb., o péči o zdraví lidu, ve znění pozdějších předpisů, sněmovní tisk 1045, třetí čtení.

Pan kolega Pleva s faktickou připomínkou.

 

Poslanec Petr Pleva: Pane předsedající, vy vždy tak trváte na přesnosti. Podívejte se do stenozáznamu. Nechal jste hlasovat o tom, že o tomto konkrétním zákoně budeme hlasovat i po 19. hodině.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Je to pravda, máte pravdu, pane poslanče. Já jsem chtěl ubezpečit, že návrh pana ministra je, že se návrh zákona vrací do druhého čtení. Jestli nemáte zájem o toto usnesení, samozřejmě přeložíme třetí čtení tohoto tisku na jiný den.

Děkuji vám za vstřícnost a končím dnešní jednací den bez projednání bodu 160 a přeji vám hezký večer. Těším se na shledanou zítra v 9 hodin ráno. Budeme zahajovat samozřejmě jednáním o pevně zařazených bodech, resp. jednáním o tom, jak budeme pokračovat. Zatím jsou pevně zařazeny body: zrušení Fondu národního majetku, první čtení, bod 104, bod 84 - trestní řád, první čtení, bod 103 o azylu, Evropská unie, první čtení, 186 - státní závěrečný účet, zpráva ministra financí.

Ještě než odejdete, o slovo požádal pan poslanec Radim Turek.

 

Poslanec Radim Turek: Děkuji, pane předsedající. Jen chci požádat o opravu hlasování pro stenozáznam. Vzhledem k tomu, že jsem to zjistil teprve dodatečně a rozpoutala se vášnivá rozprava ke zdravotnickému zákonu - týká se to hlasování číslo 626, novela zákoníku práce a související. Je to tisk 149. Mám uvedeno na sjetině, že jsem se zdržel hlasování, ale já jsem hlasoval pro pozměňovací návrh, kterým se upravují hornické důchody, takže prosím o opravu tohoto hlasování. Mám tam mít ano. Samozřejmě nezpochybňuji toto hlasování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ve stenozáznamu bude zaznamenáno vaše hlasování podle vašeho úmyslu.

Děkuji. Hezký večer.

 

(Jednání skončilo v 19.05 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP