(14.40 hodin)

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: To už někdo navrhoval, ale kdo to byl? Pan poslanec Kováčik nebo poslanec Hašek. Takže pokud projdou další, tak potom za ně.

Nyní pan poslanec Janeček, potom pan poslanec Votava a Vlček.

 

Poslanec Josef Janeček: Vážené kolegyně a kolegové, také mám pro vás radostnou zprávu, protože navrhuji vyřazení bodu 57, tisk 1149, a to z obdobného důvodu, jako říkal kolega Říha, tj. přerušení projednávání tohoto bodu na výboru.

Dále bych měl návrh na technickou úpravu, která se týká často zde diskutované problematiky zákona o ochraně před tabákovými výrobky, a to je přehození bodů číslo 71 a 111, čili aby dříve na pořadu byl bod 111, teprve potom bod číslo 71. Jedná se o tisky 932 a 1178. Je to logičtější.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře. Pan poslanec Vlček.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Pane předsedo, dámy a pánové, dovolte mi, abych i já navrhl body na vyřazení z druhého čtení. Je to bod číslo 17, 30 a 54, protože bod 33, 34, 57 už navrhovali kolegové, a tomu odpovídající třetí čtení i u bodů, které už navrhovali kolegové přede mnou. Jedná se o body, které nebyly projednány ve výborech.

Dále mi dovolte, abych navrhl pevně zařazené druhé čtení, a to body 23, 29, 39, 53 a bod 40 na středu odpoledne po obědě jako prvních pět bodů.

V návaznosti na váš návrh, kdy přesunujeme projednávání bodů vrácených a zamítnutých Senátem, navrhuji, aby tyto body byly projednány v pátek 3. 2. v 9.00 hodin. K tomu bychom připojili ještě bod 195, to je mise do Afghánistánu. To je můj návrh.

Svůj návrh po dohodě s kolegou Vidímem modifikuji, že Afghánistán by byl jako první bod, na to by navazovaly návrhy vrácené a zamítnuté Senátem.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vše tedy příští pátek od rána. Nyní prosím ještě poslance Františka Beneše.

 

Poslanec František Beneš: Děkuji za slovo. Pane předsedo, dámy a pánové, dovolte mi, abych jménem všech předkladatelů vás požádal o vyřazení z programu této schůze bodu číslo 140. Je to třetí čtení návrhu zákona o nájemném. Důvod je velmi jednoduchý. Poslanecký klub KSČM velmi vytrvale a usilovně se snaží, aby podobná právní norma do našeho systému práva byla zapracována. Bude proto vhodné vyčkat, až bude ukončen legislativní proces, který se týká předchozího návrhu zákona, který ve sněmovním tisku 1059 předložila vláda.

Já vám děkuji za pochopení.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Slyšel jsem - vyřadit bod 140.

Ještě se hlásí pan poslanec Talíř.

 

Poslanec Jaromír Talíř: Pane předsedo, kolegyně a kolegové, omlouvám se, u svého návrhu jsem zapomněl přednést odůvodnění přeřazení hlasování ve třetím čtení o zákonu o rozhlasovém a televizním vysílání. Zdůvodňuji to tím, že minulý týden ve čtvrtek podvýbor pro mediální legislativu se zabýval hlasováním o pozměňovacích návrzích, které padly. Potřebujeme si vyjasnit stanoviska k některým pozměňovacím návrhům s ministerstvy. Je to bod 141, který jsem navrhoval na pátek jako první bod. Nyní jsem toto přeřazení zdůvodnil.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Takže zdůvodnění přeřazení. Má ještě někdo nějaký návrh? Pokud nikdo, můžeme pravděpodobně začít hlasovat. Ještě zazvoním. Budeme hlasovat o všech těchto návrzích. Prosím poslance, aby se dostavili do jednací síně, budeme hlasovat o pořadu schůze.

Ještě se hlásí pan poslanec Pleva.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážený pane předsedo, zaznělo spousta pozměňovacích návrhů na pevné zařazení bodů. Drtivá většina z nich nebyla ale nijak zdůvodněna. Proto se domnívám, že o nich nelze hlasovat. Vždy musíme nejdříve hlasovat o důvodu pevného zařazení, teprve poté o vlastním pevném zařazení.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pokud správně chápu jednací řád, zdůvodnění se týká zařazování, které se děje vždy na začátku jednacího dne v první půlhodině, zatímco dnes, kdy se sestavuje pořad, se navrhují i pevná zařazení. Myslím, že takto je to správné.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážený pane předsedo, samozřejmě myslet si to můžete. Dnes je možno bez zdůvodnění přeřazovat body, ale nikoli pevně zařazovat. U pevného zařazení je vždy potřeba říci důvod.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Já to vnímám tak - mám zde usnesení, které jsme přijali - že teprve když je schválený pořad, dojde k zpřísnění režimu a vyžaduje se zdůvodňování každého pevného zařazení. Nechci vést zde diskusi, je to mé vysvětlení a moje chápání. Můžeme o tom potom debatovat dále, ale pokud není námitka proti mému postupu, nechal bych hlasovat návrhy, jak zazněly.

Ještě pan poslanec Vymětal avizuje, že bych vás měl všechny odhlásit. Odhlašuji vás a prosím, abyste se nyní přihlásili.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP