(15.20 hodin)

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ještě někdo ve třetím čtení v rozpravě? Nikdo, rozpravu tedy opravdu končím.

Má zájem pan ministr? Nemá.

Pan zpravodaj tedy přednese návrh pořadí při hlasování a bude přednášet jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádří, stejně jako pak ministr. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Nejprve bychom hlasovali o předneseném návrhu na zpětvzetí části pozměňovacího návrhu D2 ve větě druhé druhé části, potom o legislativně technických změnách přednesených ve třetím čtení a pak bychom hlasovali o jednotlivých pozměňovacích návrzích, přičemž podotýkám, že budeme většinově hlasovat o pozměňovacích návrzích tak, jak byly podány, po jednotlivých písmenech, s tím, že jsem dostal požadavky, aby zvlášť bylo hlasováno písmeno C3 hned po písmenu A, dále aby byla zvlášť hlasována část B3 bod 2 a dále po jednotlivých písmenech, s tím, že v písmenu E bude zvlášť hlasováno o E4 a návrhy pod písmenem H budou hlasovány H1 a H2.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Má někdo výhradu k postupu? Ještě pan kolega Pospíšil k proceduře hlasování.

 

Poslanec Jiří Pospíšil: Já se tedy omlouvám, dámy a pánové, za určitou nepozornost, možná to pan zpravodaj již načetl, ale já bych měl prosbu, abychom o usnesení ústavněprávního výboru nehlasovali jako o celku, ale abychom o části, která se netýká přímo advokacie, ale týká se již zmíněných asistentů, to znamená o části dvanácté - je to změna zákona o soudech a soudcích - hlasovali zvlášť, jestli je to možné.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pan zpravodaj.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Část dvanáctá se týká jednak asistentů, jednak pracovních poměrů justičních čekatelů, takže pokud panu kolegovi Pospíšilovi jde jenom o asistenty, tak by se zvláštní hlasování týkalo části dvanácté bod 1 a bod 3, nikoli bodu 2.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Rozumíme si. Než začneme hlasovat, já vás všechny odhlásím a požádám vás o novou registraci. Přihlaste se svými identifikačními kartami a budeme rozhodovat o proceduře, jak ji navrhl pan zpravodaj a jak byla upřesněna v průběhu projednávání.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 1386 a ptám se, kdo je pro přijetí procedury. Kdo je proti proceduře? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 1386 z přítomných 86 pro 79, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Můžeme tedy přikročit k hlasování, pane zpravodaji.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Nyní bychom hlasovali o zpětvzetí pozměňovacího návrhu. Souhlas. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 1387 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1387 z přítomných 101 pro 92, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Nyní o legislativně technických přednesených ve třetím čtení.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 1388 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 1388 z přítomných 102 pro 97, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Nyní bychom hlasovali o celém bloku pozměňovacích návrhů ústavněprávního výboru pod písmenem A s výjimkou části dvanácté bodu 1 a 3. Souhlas. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 1389 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 1389 z přítomných 104 pro 95, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Nyní bychom hlasovali o zbytku A. Souhlas. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 1390. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 1390 z přítomných 105 pro 80, proti 9. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Nyní o C3. Souhlas. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 1391. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 1391 z přítomných 104 pro 81, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: B1 se tímto stalo nehlasovatelné a nyní bychom hlasovali o zbytku B s výjimkou části třinácté bodu 2. Souhlas. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 1392 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 1392 z přítomných 104 pro 51, proti 1. Návrh nebyl přijat.

 

Počkáme na kontrolu hlasování. (Krátká pauza.) Hlásí se s faktickou poznámkou pan kolega František Pelc.

 

Poslanec František Pelc: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Vážené kolegyně a kolegové, já se velmi omlouvám, mačkal jsem ano, ale na sjetině mám křížek, že jsem se zdržel. Omlouvám se a zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: O vašem návrhu na opakování hlasování 1392 rozhodneme v hlasování pořadové číslo 1393, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro vyhovění námitce proti zápisu o hlasování. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 1393 z přítomných 107 pro 85, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Budeme tedy opakovat hlasování. Znovu vás odhlásím a požádám vás o novou registraci. Přihlaste se svými hlasovacími kartami, zjistíme přesný stav poslanců ve Sněmovně.

V opakovaném hlasování budeme hlasovat o části třinácté odstavec 2, jestli tomu správně rozumím. Všichni víme, pane zpravodaji, o čem hlasujeme?

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Ne, ne. Hlasujeme o pozměňovacích návrzích pod písmenem B s výjimkou právě té části třinácté bod 2.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Přesně. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 1394 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 1394 z přítomných 100 poslanců pro 54, proti 1. Vypadá to, že návrh byl přijat.

 

Má někdo zájem o kontrolu hlasování? Nemá, můžeme pokračovat dalším návrhem.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Nyní bychom hlasovali o další části pozměňovacího návrhu B bod 2. Tam je mé stanovisko nesouhlasné. (Ministr: Neutrální stanovisko.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 1395 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 1395 z přítomných 102 pro 51, proti 18. Návrh nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP