(11.50 hodin)

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Jako další se hlásí o slovo pan kolega Vykydal.

 

Poslanec Ivo Vykydal: Děkuji, paní místopředsedkyně. Dámy a pánové, já bych poprosil, abychom hlasovali samostatně body A110 a A86. A110 je hlasování 45, A86 je hlasování číslo 33. Ve čtvrtém bloku samostatně hlasovat bod A25, který vyjímá z působnosti tohoto zákona zakázky, které by kupř. zadávala česká policie.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Doufám, že pan zpravodaj si stihl poznamenat vaše návrhy.

Nyní se hlásil o slovo pan poslanec Karel Vymětal, poté ještě jednou paní kolegyně Vojtilová.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji. Chtěl bych pana zpravodaje poprosit, možná že jsem to nechápal správně - u hlasovacího bodu 48, to je bod A118, nejdříve hlasovat o bodech P1, P2 a P3, teprve potom o bodu A118. To je jedna změna.

Druhá změna. Chtěl bych poprosit u kroku 64 na straně 4, aby se samostatně hlasovaly body E8, E9, dohromady E12 a E13, protože spolu souvisí. To je vše. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji. S faktickou poznámkou pan zpravodaj.

 

Poslanec Miloš Melčák: Dovolil bych si panu kolegovi Vymětalovi odpovědět na jeho návrh. K proceduře na začátku jsem uvedl, že bod P2 by se stal hlasovatelným samostatně, ale nevím, jestli jsem uvedl, kdy o něm budeme hlasovat. Děkuji za upozornění. Hlasovali bychom u hlasovacího bodu, jak je v původním návrhu označen 81, jako alternativu k návrhu paní poslankyně Fischerové M129. Pokud by návrh paní poslankyně Fischerové M112 nebyl odsouhlasen, pak bychom hlasovali o návrhu P2. Jinak souhlasím s tím, abychom v hlasování 48 nejprve hlasovali o P1 a P3, potom A118, jestli souhlasí pan poslanec, abychom ho nechali v bloku III.

Vyjádřím se ještě na závěr, jestli budou nějaké připomínky.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Nyní se hlásí o slovo pan kolega Plachý. Paní poslankyně Vojtilová stahuje svou přihlášku.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Vážená paní předsedající, vážený pane ministře, dámy a pánové, v bloku I bych si dovolil požádat zpravodaje o samostatné hlasování ve věci elektronických tržišť. Je tam více návrhů ke stejnému ustanovení, jak zní v nadpisu tohoto bloku. Požadoval bych tedy, aby se nejprve hlasovalo o pozměňovacích návrzích U1 až U11 jako o celku, jako o komplexním pozměňovacím návrhu. Potom by následovalo hlasování o  G1 až G12 - opět hlasování jako o celku. Pak teprve by se přikročilo k hlasování o pozměňovacím návrhu A110. Podle mého názoru A110 nehovoří o elektronickém tržišti, proto hlasovat poprvé o pozměňovacím návrhu A110 a prohlásit ostatní skupiny pozměňovacích návrhů, které s ním prakticky nesouvisejí, za nehlasovatelné, považuji přinejmenším za nestandardní řešení. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: To byly návrhy pana poslance Plachého. Já se zeptám na další návrhy, které by upravily proceduru hlasování, jak nás s ní seznámil pan zpravodaj. Nevidím žádnou přihlášku. Chce se pan zpravodaj ještě vyjádřit k návrhům, které zde zazněly? Nikoli. Už budeme pouze hlasovat o proceduře, jak byla navržena, s tím, že si vyjasnil s kolegy návrhy, které zde přednášeli. Alespoň tak jsem tomu rozuměla.

Pan zpravodaj nás tedy seznámí ještě s procedurou, jak byla upravena, poté budeme o ní hlasovat.

 

Poslanec Miloš Melčák: Zbývá mi reagovat na věci, na které jsem zatím nereagoval. To znamená návrh pana poslance Plachého. Domnívám se, že je akceptovatelný.

Proceduru bychom hlasovali tak, že za bod hlasování 9 bychom hlasovali U1 až U11. Pokud by tento návrh nebyl přijat, hlasovali bychom G1 a G2, čili obráceně - pokud by byl přijat, staly by se nehlasovatelné návrhy G1 až G12, A10 a A26. Pokud by nebyl přijat, šli bychom na návrhy G1 až G12, pokud by návrhy byly přijaty, nehlasovatelné by byly A110 a A26. Pokud by nebyl přijat G1 až G12, tak bychom hlasovali o návrzích A110, případně současně o návrhu A26. Tím nám vypadá z procedury hlasování označené 13 a hlasování 45. To se týká návrhu A110. Samostatně bychom hlasovali řádek 33, to znamená A86, samostatně bychom hlasovali v obráceném pořadí řádek 48, to znamená P1 a P3. Samostatně bychom hlasovali návrhy 50 a 51 - návrh paní poslankyně Fischerové. Již na začátku jsem řekl, že žádám, abychom samostatně hlasovali řádky 53 a 54. Je zde návrh, abychom v bloku IV hlasovali samostatně A25 a v bloku V hlasovali E8, E9 a společně E12 a E13. To znamená, že bychom hlasovali v jednom hlasování E1, E3, E4, E7. E10, E14 a E15. Pak následně návrhy označené panem poslancem Vymětalem. Tam nemáme žádný problém. Pouze u úplně posledního hlasování, které jsem označil jako samostatné hlasování o bodu U2, U10 a U11, bychom nehlasovali, protože v důsledku návrhu pana poslance Plachého jsme bod zařadili do úplně prvního bloku označeném I.

Pokud by toto bylo srozumitelné, uvedl bych, že na samotném začátku bychom hlasovali o zpětvzetí, a to o zpět vzetí návrhu E6 a O1, potom bychom odsouhlasili legislativně technické poznámky. Pokud není námitka, hlasovali bychom společně o legislativně technických poznámkách vztahujících se ke G13, I10 a P2. Pak pochopitelně bychom hlasovali postupně o návrzích, jak jsou předneseny.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP