(14.50 hodin)
(pokračuje Hrnčíř)

V druhém kroku bychom hlasovali o legislativně technických návrzích zde přednesených panem poslancem Aubrechtem a panem poslancem Menclem, aby byly hlasovatelné některé pozměňovací návrhy, o které se jim jedná. Pokud bychom tyto schválili, tak by neplatil údaj o tom, že jsou nehlasovatelné z legislativně technického hlediska E3a, E5 a 11 B a E30, neboť ty jsou tímto vyřešeny. Hlasovali bychom tedy o nehlasovatelnosti návrhů F15, F27 a J1, pak bychom postupovali přesně podle procedury, kterou máme naznačenou v písemném textu, s tím, že u hlasování 4, kde se hlasuje o celku části A sněmovního tisku 928/2, to jsou ty, které byly přijaty výborem pro veřejnou správu, byl přijat určitý kompromis, ať nemusíme o všech 145 návrzích hlasovat postupně, abychom o nich hlasovali, o vybraných návrzích, které byly zjištěny, zvlášť. Dostal jsem podněty od ostatních zpravodajů, aby bylo hlasováno zvlášť o bodech - a poprosil bych o pozornost - A20, A48, A57, A65, A74, 75, 77, 78, 82, 121, 129, 130, 133 a 136. Pokud bychom odhlasovali tyto pozměňovací návrhy, mohli bychom o zbývajících pozměňovacích návrzích pod bodem A hlasovat jako o zbytku. Pak bychom samozřejmě postupovali dál podle procedury navržené v písemném textu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím, pan poslanec.

 

Poslanec Vlastimil Aubrecht: Já bych ještě požádal o samostatné hlasování v bodě A26 a A142.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Může to zpravodaj akceptovat?

 

Poslanec Pavel Hrnčíř: Samozřejmě, je mou povinností toto akceptovat a budeme i o těchto bodech A26 a A142 hlasovat samostatně.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím ještě paní poslankyni Parkanovou.

 

Poslankyně Vlasta Parkanová: Já prosím v bloku A hlasování ještě samostatně hlasovat body 2 a 3 jako jedno hlasování a bod A76. Má další přání již byla vyplněna. Tedy A2 a 3 a A76.

 

Poslanec Pavel Hrnčíř: Ano. Takže body 2 a 3 a A76.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ještě požádám paní poslankyni Fischerovou.

 

Poslankyně Taťána Fischerová: Děkuji. Kolegyně a kolegové, já bych prosila hlasovat z bodu A usnesení výboru samostatně body A66 a 75. Mohou být dohromady jedním hlasováním. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ještě pan poslanec Beneš.

 

Poslanec František Beneš: Děkuji. Já bych ještě požádal, abychom samostatně hlasovali o dvou bodech oddělení A, a to o A30 a o A48. Pokud již nebylo přečteno. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Kolegové, dal bych vám pět minut. Nemusíme? Dobře. V tom případě bychom měli hlasovat o proceduře. Jestli je dohoda a je to jasné, tak budeme hlasovat o návrhu procedury, kterou předložil zpravodaj a kde akceptoval návrhy, které zazněly z pléna.

 

Zahajuji hlasování, kdo je pro, přijmout proceduru tak, jak ji jsme slyšeli, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 1036. Přítomno 172, pro 151, proti nikdo. Návrh byl přijat. Procedura byla přijata.

 

Ještě poprosím pana místopředsedu Kasala, aby se ujal řízení.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dámy a pánové, věřím, že jsme všichni připraveni na hlasovací maraton. Takže vzhůru do toho, pane zpravodaji!

 

Poslanec Pavel Hrnčíř: Mě zřejmě evidentně nemůže vystřídat nikdo, takže navrhuji, abychom v souladu… - Jestli se hlásí pan poslanec Kvapil?

Prvním odhlasovaným krokem procedury je hlasování o stažení pozměňovacího návrhu pana poslance Hovorky F1 až F8, F15 a F27.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 1037. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasovalo 172 poslanců, 159 pro, nikdo proti. Návrh na zpětvzetí byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hrnčíř: Druhým bodem našeho hlasování je odsouhlasení legislativně technických úprav pana poslance Aubrechta a Mencla. Pokud nebude námitka, mohli bychom o nich hlasovat dohromady.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Námitka není. Zahajuji hlasování pořadové číslo 1038. Kdo souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Hlasovalo 172 poslanců, 156 pro, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hrnčíř: Třetím krokem by bylo konstatování, že z legislativně technického hlediska nejsou hlasovatelné návrhy pod body F15, F27 a J1.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano. Myslím, že z toho bylo něco staženo.

 

Poslanec Pavel Hrnčíř: Takže jenom J1.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Je zřetelné, o čem budeme hlasovat?

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 1039. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Hlasovalo 170 poslanců, 159 pro, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hrnčíř: Nyní bychom mohli hlasovat o hlasování, které máme nazvané hlasování 1 v několika blocích návrhu pana poslance Mencla, s tím, že blok 1 by byl o návrzích E1, E2, E3, který obsahuje všechny tři A, tři B a tři C, E4 a E5 dohromady.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Prosím stanoviska? (Ministr: Nesouhlas. Zpravodaj: Souhlas.)

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 1040. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Hlasovalo 171 poslanců, 53 pro, 56 proti. Návrh nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP