(Jednání pokračovalo v 11.00 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Kolegyně a kolegové, přestávka určená pro jednání klubu KSČM uplynula a my budeme pokračovat v jednání. Před hlasováním o konečném návrhu se přihlásil o slovo pan poslanec Vomáčko, kterému slovo udílím.

Prosím o klid. Prosím, abyste se usadili do svých lavic a poslouchali, co pan poslanec Vomáčko bude říkat.

 

Poslanec Ladislav Vomáčko: Paní místopředsedkyně, kolegyně a kolegové, zpochybňuji hlasování číslo 90, protože na sjetině mám křížek, a hlasoval jsem ano. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ještě mi, pane poslanče, neutíkejte. Jak jsem předtím pochopila, hlasování číslo 90 bylo hlasování o návrhu na zamítnutí. Ano, já o vašem návrhu nechám hlasovat. Pan poslanec Vomáčko zpochybňuje hlasování číslo 90 o návrhu na zamítnutí. Já se domnívám, že lze uznat, že je to bezprostředně, protože teď zjistil, že má na sjetině jiný výsledek hlasování proti tomu, co předpokládal.

Pan poslanec Tlustý má slovo.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážená paní předsedající, já namítám proti této námitce, protože to nebylo bezprostředně. Mezitím proběhla zcela prokazatelně další hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Vaše vystoupení, pane poslanče, beru jako námitku proti mému postupu. Mohu si to tak vyložit. Nechám hlasovat o vaší námitce proti mému postupu.

 

Kolegyně a kolegové, pan poslanec Tlustý zpochybňuje mnou navržený postup, že budeme hlasovat o námitce pana poslance Vomáčko. Kdo souhlasí s tím, že tento postup není správný, tedy souhlasí s námitkou pana poslance Tlustého, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 92 z přítomných 177 poslanců pro hlasovalo 73, proti 81. Tato námitka nebyla přijata.

 

Nyní budeme hlasovat o zpochybnění hlasování číslo 90, které navrhl pan poslanec Vomáčko. Zahajuji hlasování. Kdo s jeho námitkou souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 93 z přítomných 178 pro hlasovalo 96, proti 58. Tato námitka byla přijata.

 

Nyní se vrátíme k hlasování o návrhu na zamítnutí tohoto projednávaného návrhu zákona. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí se zamítnutím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 94 z přítomných 178 pro návrh hlasovalo 89, proti 76. Tento návrh nebyl přijat.

 

Ještě dochází ke kontrole výsledků hlasování. (Předsedající chvíli čeká.) Využiji této malinké přestávky a sdělím, že z jednání Poslanecké sněmovny dnes až do 25. listopadu se omlouvá paní ministryně Bérová z důvodu účasti na ministerské konferenci v Manchesteru.

Vidím paní poslankyni Ivu Šedivou.

 

Poslankyně Iva Šedivá: Prosím své kolegy o prominutí. Zpochybňuji hlasování. Hlasovala jsem pro, a na sjetině mám křížek.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano, o vašem návrhu hned nechám hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s námitkou paní poslankyně Ivy Šedivé, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 95 z přítomných 179 pro hlasovalo 107, proti 26. Námitka byla přijata.

 

Nyní se tedy znovu vrátíme k hlasování o návrhu na zamítnutí projednávaného tisku. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 96 z přítomných 177 pro hlasovalo 93, proti 75. Tento návrh byl přijat.

 

Dojde ke kontrole výsledků hlasování. (Předsedající chvíli čeká.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP