Začátek schůze Poslanecké sněmovny
25. října 2005 ve 14.08 hodin

Přítomno: 166 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, členové vlády, dovolte mi, abych zahájil 49. schůzi Poslanecké sněmovny a popřál vám dobré odpoledne.

Tuto schůzi jsem svolal podle § 51 odst. 4 našeho jednacího řádu na základě žádosti 54 poslanců. Pozvánku jste obdrželi prostřednictvím poslaneckých klubů už ve čtvrtek 20. října.

Nyní vás prosím, abyste se přihlásili identifikačními kartami, a já vám sdělím náhradní karty. Náhradní karty: pan poslanec ministr Martínek má náhradní kartu číslo 4, pan poslanec Karásek má náhradní kartu číslo 1, pan poslanec Doktor má náhradní kartu číslo 5, pan poslanec Pospíšil má náhradní kartu číslo 3. Pan poslanec Talíř má náhradní kartu číslo2 a pan poslanec Vícha Josef má náhradní kartu číslo 6.

Prosím ještě jednou, abyste se přihlásili kartami a my mohli přistoupit k určení ověřovatelů této schůze. Já tady mám návrh, abychom určili paní poslankyni Lucii Talmanovou a paní poslankyni Taťánu Fischerovou.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, určit tyto poslankyně našimi ověřovatelkami, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 1. Přítomno 141. Pro hlasovalo 117, proti 1. Návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme ověřovatelkami 49. schůze Poslanecké sněmovny určili paní poslankyni Lucii Talmanovou a paní poslankyni Taťánu Fischerovou.

 

Mám tady také omluvy neúčasti na dnešním jednání. Jsou to poslanci Stanislav Fischer v Evropském parlamentu, rodinné důvody pan poslanec Antonín Sýkora, zdravotní pan poslanec Eduard Vávra. Omlouvá se pan poslanec Miroslav Beneš a Anna Čurdová, kteří se zúčastňují jednání Rady Evropy, a výbor pro evropské záležitosti je v Bosně a Hercegovině. To je poslanec Petr Lachnit, Oldřich Němec, Pavel Svoboda a Josef Švarcbek.

Mám tady také omluvu členů vlády. Pan ministr Libor Ambrozek je v zahraničí, na Invexu v Brně je paní ministryně Dana Bérová, v zahraničí je Karel Kühnl. Mimo Prahu je také ministr Pavel Němec, v zahraničí ministr Milan Šimonovský a na jednání Rady ministrů zemědělství v Lucemburku je ministr Petr Zgarba.

Můžeme přistoupit ke stanovení pořadu 49. schůze, jehož návrh je uveden v pozvánce, kterou byste měli mít. Připomínám, že podle § 54 odst. 7 zákona o jednacím řádu rozhodne Sněmovna pouze o pořadu uvedeném v žádosti. Nelze navrhovat žádnou změnu ani doplnění pořadu. Nelze ani nijak rozšiřovat schválený pořad.

Prosím spíš všechny, aby se dostavili do sněmovny. Opakuji: Všichni poslanci, kteří jsou v blízkosti, ať se dostaví do sněmovny. Budeme hlasovat o návrhu pořadu 49. schůze Poslanecké sněmovny, tak jak byl písemně předložen onou skupinou poslanců.

Ještě jednou vyzývám všechny, aby se dostavili k hlasování. Budeme hlasovat o návrhu pořadu 49. schůze, tak jak ho znáte z pozvánky.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento návrh pořadu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování má pořadové číslo 2. Přítomno 166 poslanců, pro hlasovalo 159, proti nehlasoval žádný. Návrh byl schválen.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP