(14.40 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Je tady žádost o odhlášení, takže vás všechny odhlašuji. Prosím, abyste se znovu přihlásili. Přihlaste se.

Dovolte mi, abych vám nejdřív přečetl návrhy, na kterých jsme se shodli dnes ráno na grémiu a kde by snad neměl být problém.

 

První je to, co jsem tady přednesl, že budeme postupovat tak, že nejdřív všechny návrhy zákonů zamítnuté a vrácené Senátem, které budou mít splněny příslušné lhůty, budeme projednávat v pátek 19. 8. a dnešní jednání zahájíme blokem prvních čtení.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, toto schválit? Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 2. Přítomno 188 poslanců, pro hlasovalo 131, proti 48. Tento návrh byl přijat.

 

Druhý byl návrh vyřadit z pořadu schůze dva body: 25. - o loteriích a 26. - výzkum na lidských embryonálních buňkách.

Zahajuji hlasování o tom, vyřadit tyto dva body z programu schůze. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 3. Přítomno 190 poslanců, pro hlasovalo 178, proti 2. Tento návrh byl také přijat.

 

Třetí bod, na kterém jsme se dohodli, že zařadíme, jsou nové volební body - Návrh na volbu kandidáta na jmenování do funkce prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu a Návrh na volbu člena Nejvyššího kontrolního úřadu.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tyto dva body, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 4. Přítomno 191, pro hlasovalo 127, proti 7. Tento návrh byl přijat.

 

Jenom ještě k tomu řeknu, že byla také shoda na grémiu, že se vyhlásí volba dalších zbývajících členů Rady České televize. Ale to je jiný režim. To nevyhlašuje předseda. To já sám vyhlásím přes ČTK. Znamená to, že dohoda z grémia platí, pouze to je jiným režimem. Nebudeme o tom jednat, ale jinak k tomu dojde.

 

Nyní už jsou tady pravděpodobně vaše návrhy, které zazněly.

 

Nyní byl návrh pana poslance Michala Krause. To byl nejdřív návrh zařadit ještě body Změny v orgánech Sněmovny a Změny v zasedacím pořádku. To bychom mohli odhlasovat nejdřív.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení těchto dvou bodů na konec prvních čtení -Změny v orgánech Sněmovny a Změny v zasedacím pořádku - stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 5. Přítomno 191 poslanců, pro hlasovalo 162, proti žádný. Tento návrh byl přijat.

 

Pak pan poslanec Kraus navrhoval, aby prvním bodem dnešního jednání bylo Usnesení Poslanecké sněmovny k průběhu akce CzechTek 2005.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto prvního bodu dnešního jednání, kterým je přijetí Usnesení Poslanecké sněmovny k průběhu akce CzechTek, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto zařazení nového bodu?

Hlasování má pořadové číslo 6. Přítomno je 190 poslanců, pro hlasovalo 129, proti 2. Tento návrh byl přijat. Máme tedy první nový bod dnešního jednání.

 

Pak tady byl návrh pana místopředsedy Ivana Langera, který se týká podobného problému, ale je to jiný bod, protože je to žádost, abychom projednali Informaci vlády o policejním zákroku na akci CzechTek 2005. Přiznám se, že si teď nevzpomínám, kam to bylo zařazeno. Pátek, první bod dopoledne. Informace vlády o policejním zákroku na akci CzechTek 2005.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto bodu pana místopředsedy Langera, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 7. Přítomno bylo 191 poslanců, pro hlasovalo 54, proti 24. Tento bod přijat nebyl.

 

Další byl návrh pana poslance Tomáše Kvapila. To byla žádost o zařazení nového bodu. Je to sněmovní tisk 1035, návrh zákona o občanských průkazech. Pan poslanec Kvapil navrhoval zařadit tento bod na konec bloku prvních čtení.

Zahajuji hlasování o tomto návrhu. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování má pořadové číslo 8. Přítomno je 192 poslanců, pro hlasovalo 143, proti 4. Návrh pana poslance Tomáše Kvapila byl přijat.

 

Pak je tu návrh pana poslance Františka Beneše. To se týkalo přeřazení bodů 16 a 17, které on navrhoval zařadit až za bod 29. To je celé, o co mu šlo, takto to zařadit.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro toto posunutí bodů 16 a 17 až za bod 29, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 9. Přítomno 192 poslanců, pro hlasovalo 76, proti 7. Tento návrh na přeřazení přijat nebyl.

 

Nyní byl návrh pana ministra Karla Kühnla. Ten se týkal tisku 1072. Byl to návrh zařadit projednávání tohoto vládního návrhu, kterým se mění zákon o ozbrojených silách, na konec prvních čtení plus i to, co jsme k tomu asi přidali. Na konec toho všeho, co je teď na bloku prvních čtení, zařadit tisk 1072.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, takto rozšířit náš program, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 10. Přítomno 192 poslanců, pro hlasovalo 106, proti 2. Tento návrh ministra Karla Kühnla byl přijat. Nový bod byl zařazen.

 

Ptám se, jestli jsem zapomněl na nějaké hlasování, jestli někdo navrhoval něco, co jsem nenechal hlasovat. Pokud tomu tak není, tak snad můžeme nyní hlasovat o celém návrhu pořadu schůze včetně i všech dílčích návrhů, které jsme přijali.

 

Budeme hlasovat o celém návrhu pořadu 46. schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento návrh tak, jak jsme ho odhlasovali i pozměnili, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 11. Přítomno je 191 poslanců, pro hlasovalo 125, proti 32. Pořad schůze jsme odhlasovali a byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP