(13.10 hodin)
(pokračuje Filip)

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 420. Kdo je pro legislativně technické změny? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 420 z přítomných 164 pro 161, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Byly tedy přijaty legislativně technické změny. Ptám se, jestli všechny pozměňovací návrhy byly vyčerpány podle jednotlivých navrhovatelů. Zpravodaj i navrhovatelé souhlasí. Je tedy hlasováno o všech návrzích. Přikročíme tedy k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon číslo 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů, a zákon číslo 265/1991 Sb., o působnosti orgánů České republiky v oblasti cen, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 801, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 421. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 421 přítomno 163, pro 104, proti 43. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministru financí, děkuji zpravodaji. Končím bod číslo 96.

 

Podle schváleného pořadu schůze jsme před polední přestávku zařadili bod číslo 108 a následující volby - body 109 a 110.

 

108.
Návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny

 

Žádám předsedu volební komise, aby se ujal slova.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji, pane předsedající. Dámy a pánové, dovolte, abych v úvodu vám sdělil, že podle oznámení poslaneckého klubu sociální demokracie rezignoval poslanec Petr Ibl na členství v organizačním výboru. Ve stanovené lhůtě obdržela volební komise od poslaneckého klubu ČSSD pouze jeden návrh na volbu, a to poslance Michala Krause, ČSSD, za člena organizačního výboru na uvolněné místo po poslanci Petru Iblovi. Tento návrh byl zaslán na vědomí všem poslaneckým klubům dne 9. 2. 2005.

Doporučuji, aby po rozpravě k navrženému kandidátovi Poslanecká sněmovna nejprve konstatovala, že poslanec Petr Ibl rezignoval na své členství v organizačním výboru, pak aby Poslanecká sněmovna provedla volbu nového člena organizačního výboru, tak jak jej navrhl poslanecký klub ČSSD.

Nyní prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji, pane předsedo. Otevírám rozpravu k bodu číslo 108. Konstatuji, že nemám žádnou přihlášku do rozpravy. Nevidím ani nikoho z místa, rozpravu končím.

Přistoupíme k vlastní volbě. Pane předsedo, nejdříve budeme hlasovat, jak jste navrhl, o rezignaci: "Poslanecká sněmovna bere na vědomí rezignaci Petra Ibla na členství v organizačním výboru."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 422. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 422 z přítomných 157 pro 123, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Nyní rozhodneme o volbě: "Poslanecká sněmovna volí za člena organizačního výboru Michala Krause."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 423. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 423 z přítomných 158 pro 131, proti 1.

 

Pane předsedo, můžete konstatovat výsledek volby.

 

Poslanec Pavel Hojda: Konstatuji, že Poslanecká sněmovna zvolila členem organizačního výboru poslance Michala Krause. Tím tento bod končí.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Končíme bod 108. Následuje bod

 

109.
Návrh na volbu předsedy a členů dozorčí rady
Státního zemědělského intervenčního fondu

 

Poslanec Pavel Hojda: Stávajícímu předsedovi této rady poslanci Jiřímu Papežovi skončilo čtyřleté volební období 6. 12. 2004. Dvěma členům - poslanci Miloslavu Kučerovi a paní Olze Sehnalové - skončilo volební období dnem 12. 12. 2004. Třetímu členu - poslanci Václavu Grünerovi - končí jeho volební období až 23. 5. 2005.

Poznamenávám, že podle zákona číslo 256/2000 Sb. předsedu, poslance, a tři členy volí Poslanecká sněmovna a místopředsedu a jednoho člena volí Senát. Tento zákon dále stanoví, že členové dozorčí rady vykonávají svou funkci i po skončení jejich volebního období do zvolení svého nástupce ve funkci.

Ve stanovené lhůtě jsme obdrželi od poslaneckých klubů následující návrh: Na předsedu Jiřího Papeže, ODS, na členy 1. Jiřího Hanuše, KDU-ČSL, Miloslava Kučeru, ODS, Dagmar Mocovou, ČSSD, a Josefa Šenfelda, KSČM. Návrhy byly postoupeny poslaneckým klubům 14. 12. 2004.

Způsob volby zvláštní zákon nestanoví. Volební komise navrhuje volbu tajnou, která je technicky připravena. Nově zvoleným členům započne jejich čtyřleté funkční období dnem volby.

Pane předsedající, můžete otevřít rozpravu k navrženým kandidátům a ke způsobu volby.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou přihlášku. Ptám se, jestli se někdo hlásí z místa. Není tomu tak, rozpravu končím.

 

Rozhodneme o návrhu na volbu tajnou, kterou doporučuje volební komise. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 424. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 424 z přítomných 157 pro 119, proti 6. Návrh byl přijat.

 

Přerušuji tedy bod číslo 109. Otevírám bod

 

110.
Návrh na volbu členů Rady Státního fondu České republiky
pro podporu a rozvoj české kinematografie

 

Poslanec Pavel Hojda: K bodu 109 znovu připomínám: volíme předsedu a dva členy dozorčí rady Státního zemědělského fondu.

Bod 110 - Návrh na volbu členů Rady Státního fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie. Jedná se opět o volbu dvou členů.

Na minulé schůzi proběhla tato volba neúspěšně. V současné době jsou v této radě stále neobsazena místa dvou členů. Dne 7. 2. 2005 předložil ministr kultury nový návrh kandidátů na volbu dvou členů této rady, a to Tomáš Baldýnský, Jana Dudková, Jan Lukeš, Jiří Pittermann a Tomáš Tintěra. Návrhy byly postoupeny poslaneckým klubům 9. 2. 2005.

Způsob volby zvláštní zákon nestanoví. Volební komise navrhuje volbu tajnou, která je technicky připravena. Nově zvoleným členům započne jejich tříleté funkční období dnem volby.

Pane předsedající, můžete otevřít rozpravu k navrženým kandidátům a ke způsobu volby.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Otevírám rozpravu. Nemám do ní žádnou přihlášku. Konstatuji, že nevidím ani přihlášku z místa, proto rozpravu končím.

Rozhodneme o způsobu volby hlasováním.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 425. Kdo je pro tajnou volbu? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 425 z přítomných 155 pro 99, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Nyní prosím, pane předsedající, abyste vyhlásil konání tajných voleb. Navrhuji na vydávání hlasovacích lístků dobu 15 minut a se zpracováním výsledkům bychom vás seznámili po polední přestávce. Hlasovací lístky budou vydávány do 13.35 hodin.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Přerušuji zasedání pro konání tajných voleb. Vydávání lístků bude probíhat do 13.35 hodin, potom bude následovat polední přestávka do 14.35 hodin. Sejdeme se ve 14.35 hodin k pevně zařazeným bodům dnešního odpoledního jednání. Děkuji vám.

 

(Jednání přerušeno ve 13.20 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP