(11.40 hodin)

Poslanec Radim Chytka: Nyní můžeme hlasovat o pozměňovacím návrhu I11, ke kterému bych rád přidal J1, protože to je pouze název zákona, a proti tomu stojí písmeno J týkající se stejného, a sice DPH.

Nejdříve budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích pod písmenem I11 + J1. (Stanovisko zpravodaje kladné, stanovisko předkladatelky je výrazně kladné.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 368. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 368 z přítomných 174 pro 171, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Děkuji a konstatuji, že tím se stal nehlasovatelný pozměňovací návrh pod písmenem J.

Nyní se budeme zabývat kvorem, a to sice u pozměňovacího návrhu K1 uvedeného pod písmenem K1. (Stanovisko zpravodaje je výrazně záporné, stanovisko předkladatelky rovněž výrazně záporné.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 369. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 369 z přítomných 174 pro 38, proti 123. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Nyní se budeme zabývat pozměňovacími návrhy kolegyně Šojdrové, a to sice co má být uvedeno v Obchodním věstníku.

Nejdříve tedy budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu uvedeném pod písmenem N1 + 2. (Stanovisko zpravodaje zcela neutrální, stanovisko předkladatelky kladné.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 370. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 370 z přítomných 174 pro 125, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Nyní se budeme zabývat pozměňovacím návrhem uvedeným pod písmenem N3, aby v Obchodním věstníku povinně byla valná hromada. (Stanovisko zpravodaje je kladné, stanovisko předkladatelky rovněž kladné.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 371. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 371 z přítomných 174 pro 173, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Nyní se budeme zabývat pojišťovnami, a to u pozměňovacích návrhů uvedených pod písmenem O1 + 2 dohromady. (Stanovisko zpravodaje zcela neutrální, nechává na Sněmovně, jak rozhodne. Stanovisko předkladatelky kladné.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 372. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 372 z přítomných 174 pro 132, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Nyní bychom se zabývali spíš legislativně technickým návrhem u kapitálových trhů pod písmenem O3. (Stanovisko zpravodaje kladné, stanovisko předkladatelky rovněž kladné.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahajuji hlasování pořadové číslo 373. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 373 z přítomných 174 pro 170, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Nyní budeme hlasovat o všech legislativně technických pozměňovacích návrzích, které byly načteny v tomto třetím čtení. (Stanovisko zpravodaje kladné, stanovisko předkladatelky kladné.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 374. Kdo je pro legislativně technické úpravy? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 374 z přítomných 174 pro 164, proti nikdo. Legislativně technické připomínky byly schváleny.

 

Poslanec Radim Chytka: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu uvedeném pod bodem A62, tak jak bylo požadováno, aby tento pozměňovací návrh byl hlasován odděleně. Je to pozměňovací návrh rozpočtového výboru. (Stanovisko zpravodaje kladné, stanovisko navrhovatelky rovněž kladné.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ještě pro ty, kteří tomu nevěnovali pozornost. A62 je v § 28, v odstavci 5 se slova "práva nebo pohledávky" nahrazují slovy "práva, pohledávky nebo jiné penězi ocenitelné majetkové hodnoty" a doplňuje se věta druhá, která zní: "Řízení o výkonu rozhodnutí zřízením soudcovského zástavního práva se zpeněžením věci zastavuje."

 

Poslanec Miloš Melčák: Pane předsedající, pokud je to o tom, co jsem tady přednesl já, tak já jsem mluvil o čísle 61 a to nelze hlasovat, protože odsouhlasením pozměňovacího návrhu pod písmenem C33 ústavněprávního výboru se A61 stává nehlasovatelným.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Takže jsme si vyjasnili tuto věc.

 

Poslanec Radim Chytka: Vyjasnili jsme si, že byl požadavek na oddělené hlasování pod písmenem A61, nebylo to však prohlášeno za nehlasovatelné. Myslím si, že nejlépe se s tím Sněmovna vypořádá tak, že o tom bude hlasovat. O A61. (Stanovisko zpravodaje je neutrální.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Já se tedy ještě zeptám. 61 jsme vypustili hlasováním, pane kolego. Pochybuji o tom, že bychom mohli takto vykládat hlasování o pozměňovacím návrhu ústavněprávního výboru. O tom nejde hlasovat. Podle mě je to nehlasovatelný návrh.

 

Poslanec Radim Chytka: Dobrá, v tom případě bych navrhoval, jestli rozhodneme hlasováním, že A61 je nehlasovatelné…

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pane kolego, já o tom nedám hlasovat, protože jsme rozhodnutím o jednom bodu ústavněprávního výboru rozhodli o vypuštění A61. Tím pádem je tento bod nehlasovatelný. Pokud někdo má námitku proti mému postupu, nechť ji vznese a můžeme o ní rozhodnout hlasováním. Ale já o tom nemohu dát hlasovat, protože to už je rozhodnutá věc a hlasovali bychom dvakrát o téže věci bez procedury, který je tady běžná.

 

Poslanec Radim Chytka: Ano. Rozumím tomu, pane předsedající, tak, že A61 prohlašujeme za nehlasovatelné a nikdo nevznáší námitku. (Ano.)

V tom případě můžeme podle mých poznámek hlasovat nyní o všech pozměňovacích návrzích pod písmenem A, což je komplexní pozměňovací návrh rozpočtového výboru, a to ve znění právě přijatých pozměňovacích návrhů. (Stanovisko zpravodaje je kladné, stanovisko předkladatelky neutrální.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahajuji hlasování pořadové číslo 375. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 375 z přítomných 174 pro 103, proti nikdo. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP