(11.10 hodin)

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 339. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 339 z přítomných 174 pro 174, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Nyní bychom měli hlasovat o pozměňujícím návrhu, který je uveden pod písmenem D2 a který je taktéž spíše technického charakteru, a proto je stanovisko zpravodaje kladné. (Stanovisko předkladatelů rovněž kladné.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 340. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 340 z přítomných 174 pro 173, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Nyní se v několika krocích, v několika hlasováních budeme zabývat družstvy, a to sice bytovými družstvy.

Odsouhlasili jsme si proceduru, že nejdříve budeme hlasovat o pozměňujícím návrhu pod písmenem L, který legislativně technicky vylepšuje A56a. Stanovisko zpravodaje je kladné.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Musím říci, že považuji za docela nešťastné, že se vůbec problematika družstevnictví objevila tady v rámci pozměňovacích návrhů k tomuto návrhu zákona. Ale jen podotýkám, že schválení bodu L, jak jsme se dohodli na proceduře, předznamenává schválení dalších bodů. A ptám se, zda by nebylo logické hlasovat dohromady body L, M a A56a. Uvědomuji si, že to je schválená procedura, ovšem schválíme-li bod L bylo by nelogické potom postupovat v dalším sledu jinak.

Mé stanovisko je neutrální.

 

Poslanec Radim Chytka: Procedura však byla tak schválena a já jsem proti ní nic nenamítal a myslím si, že budeme postupovat nadále podle této schválené procedury.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Čili hlasujeme o návrhu pod písmenem L. Stanovisko pana zpravodaje je kladné, stanovisko předkladatelky neutrální.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 341. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 341 z přítomných 174 pro 163, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Dále budeme hlasovat o pozměňujících návrzích uvedených pod písmenem M, a to sice zvlášť. Nejdříve budeme hlasovat o pozměňujícím návrhu uvedeném pod písmenem M1. Stanovisko zpravodaje je neutrální.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Musím říci, že stanovisko předkladatelů je většinově pravděpodobně neutrální, mé osobní stanovisko je negativní.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Stanoviska tedy jsou neutrální a neutrální a osobní stanovisko paní navrhovatelky je negativní.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 342 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 342 z přítomných 174 pro 49, proti 52. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Dále budeme hlasovat o pozměňujícím návrhu označeném pod písmenem M2.1. Mé stanovisko je opět neutrální. (Stanovisko předkladatelů rovněž neutrální.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 343. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 343 z přítomných 174 pro 114, proti 8. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Nyní budeme hlasovat o pozměňujícím návrhu pod písmenem M2.2. Mé stanovisko jakožto zpravodaje je opět neutrální. (Stanovisko předkladatelů také neutrální.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 344. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 344 z přítomných 174 pro 149, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Nyní budeme hlasovat o pozměňujícím návrhu rozpočtového výboru pod písmenem A56a, které jsme však již modifikovali pozměňujícími návrhy, zejména pozměňujícím návrhem pod písmenem L a M2.2. Pokud projde tento pozměňující návrh A56a, je nehlasovatelné D3.

Stanovisko zpravodaje je opět neutrální. (Stanovisko předkladatelů většinově spíše kladné.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 345. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 345 z přítomných 174 pro 169, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Tím jsme se vyrovnali s problémem bytových družstev a můžeme se vrátit opět ke konkursu a vyrovnání, a sice k pozměňujícím návrhům kolegy Koudelky uvedeným pod písmenem E, s tím, že pozměňující návrh pod písmenem EI.1 byl stažen, a k hlasování je tedy další pozměňující návrh uvedený pod písmenem EI.2. A u tohoto pozměňujícího návrhu je stanovisko zpravodaje záporné. (Stanovisko předkladatelů výrazně záporné.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 346. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 346 z přítomných 174 pro 92, proti 72. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Dalším pozměňujícím návrhem je pozměňující návrh pod písmenem EI.3. Stanovisko zpravodaje je opět záporné.(Stanovisko předkladatelů rovněž záporné.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 347. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 347 z přítomných 174 pro 94, proti 72. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP