Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
11. února 2005 v 9.02 hodin

Přítomno: 182 poslanců

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Vážené paní poslankyně a páni poslanci, vážení členové vlády. Zahajuji čtvrtý jednací den 41. schůze Poslanecké sněmovny. Vítám vás všechny.

Prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami, případně mi oznámili, kdo žádáte o vydání karty náhradní. V tuto chvíli pouze oznámím, že náhradní kartu číslo 4 má místopředseda vlády Zdeněk Škromach.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito poslanci: pro nemoc Jarmila Boháčková, Michal Hašek, pro hospitalizaci Libor Ježek, zdravotní důvody Josef Mikuta, zahraniční cesta Václav Exner. Pro nemoc se také omlouvá paní poslankyně Kateřina Dostálová. Z členů vlády se omlouvají pan ministr Pavel Dostál, který je na léčení, pan ministr Vladimír Mlynář pro zahraniční pracovní cestu, z téhož důvodu také pan ministr Milan Šimonovský. Tolik omluvy z dnešního dne, které jsem měla v tuto chvíli k dispozici.

Dnešní jednání zahájíme pevně zařazeným bodem 85, pokračovat budeme dalšími body z bloku třetích čtení. Určitě ještě na přihlášky dojde. Nyní jen oznámím program, jak jsme si ho schválili. Skončíme-li třetí čtení a budeme-li mít časový prostor, budeme dnes ještě projednávat zákony v prvém čtení. To je zatím předběžný program, který vám mohu sdělit, určitě jej budeme měnit podle toho, jak se přihlásíte nyní o slovo.

Registrovala jsem přihlášky pana poslance Beneše, pana předsedy klubu Krause. Prosím, pan poslanec Beneš.

 

Poslanec František Beneš: Děkuji za slovo, paní předsedající. Dámy a pánové, dovolte mi, abych napravil dnes chybu, kterou jsem včera způsobil tím, že jsem použil špatné číslo tisku, když jsem žádal o zařazení bodu jednání. Sněmovna vrátila do druhého čtení zákon, kterým nabývá Česká republika vlastnictví k některým nemovitostem. Navrhl jsem, aby druhé čtení tohoto tisku bylo zařazeno na příští úterý 15. 2. jako prvý bod našeho jednání. Potud to bylo v pořádku. Ale zaměnil jsem číslo tisku, za což se omlouvám, za jiný tisk, jehož jsem také autorem. Myslím, že nejlépe, jak se vypořádat s touto chybou, bude, jestliže navrhnu znovu zařadit tisk, tentokrát se správným číslem, abychom se vyhnuli jakýmkoli pochybnostem.

Dovolte mi, abych oficiálně navrhl zařadit druhé čtení sněmovního tisku 589 jako prvý bod našeho jednání v úterý 15. 2., následně třetí čtení tohoto tisku na konec bloku třetích čtení. Děkuji vám.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji. Nyní se hlásí předseda klubu ČSSD pan poslanec Michal Kraus.

 

Poslanec Michal Kraus: Děkuji, paní místopředsedkyně. Dámy a pánové, mám jeden procedurální návrh. Na čtvrtek 17. 2. jsme jako první tři body zařadili návrhy zákonů v prvním čtení, které odůvodňuje pan ministr Milan Urban. Protože v prvním čtení mu přináleží ještě jeden vládní návrh zákona -

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Prosím o ticho. Opravdu není slyšet a já nejsem schopna zaregistrovat návrh pana předsedy poslaneckého klubu, aby nedošlo k omylu, až budeme hlasovat. Prosím o klid v jednací síni. Ještě jednou všechny kolegy žádám o klid.

 

Poslanec Michal Kraus: Dokončím. Protože panu ministru Urbanovi v prvním čtení náleží i vládní návrh zákona o komoditních burzách podle sněmovního tisku 878, jenž je zařazen jako bod 57, prosím, aby byl zařazen jako čtvrtý bod čtvrtečního jednacího dne 17. 2. Je to z toho důvodu, že pan ministr tady tento den bude a předložil by všechny návrhy v pořadí, v jakém jsme je částečně schválili. Čili bod 57 zařadit jako čtvrtý bod čtvrtečního jednání dne 17. 2. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Bod 57, sněmovní tisk 878. Jsou další návrhy? Pan poslanec Krákora.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Vážená paní místopředsedkyně, vážené kolegyně a kolegové, dovoluji si přednést návrh, aby bod číslo 115, i když na něj dnes pravděpodobně nedojde, byl přeřazen na příští pátek. Je to sněmovní tisk 805, bod 115 - zdravotně pojistný plán VZP a informace o zdravotně pojistných plánech zaměstnaneckých zdravotních pojišťoven.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Aby byl zařazen na příští pátek, ale na kterou dobu? Bylo by vhodné, abyste navrhl alespoň jako který bod. Jestli vydržíte, podívám se - příští pátek 18. 2. máme předřazen bod 143, takže by to mohlo být jako druhý bod v pátek. (Ano, děkuji.) Ano. Neuvědomila jsem si, že budou v pátek probíhat třetí čtení, takže vás poprosím o souhlas, že by to byl druhý bod v pátek odpoledne. Ptám se pana poslance Krákory, zda s tím souhlasí.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Může to být zařazeno v pátek odpoledne jako druhý bod.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Dobře. Má ještě někdo procedurální návrh? Pan poslanec Dub má slovo.

 

Poslanec Tomáš Dub: Děkuji vám. Vážená paní místopředsedkyně, navrhl bych zařadit pevně body 31 až 45, což jsou návrhy zastupitelstva hlavního města Prahy, po pevně zařazených bodech ve středu odpoledne, je-li to možné.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Středa odpoledne příští týden, po pevně zařazených bodech jako další body budou body 31 a 45. Můžeme hlasovat v jednom hlasování o tomto zařazení.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP