(16.00 hodin)
(pokračuje Pleva)

Mohu vás ujistit, že jsme se nedávno vrátili z pracovní cesty komise pro sdělovací prostředky do Finska a že toto není pravda. YLE má příjmy pouze z koncesionářských poplatků. Nejenže nesmí vysílat žádnou reklamu, YLE nesmí vyvíjet žádnou komerční činnost. Protože Česká televize má nejen reklamu, ale i komerční činnost. YLE měla příjmy od komerčních televizí pouze tehdy, pokud vlastnila vysílače a komerční televize jí platily za šíření svého signálu.

Další mýtus je ten, že ekonomika České televize je teď v podstatně lepší kondici, než byla za minulého vedení. Samozřejmě, jistá restrukturalizace byla provedena. Musím říci, že nové vedení se vydalo správnou cestou. Nicméně ke zlepšenému hospodářskému výsledku také nemalou měrou, a dá se říci, že podstatnou měrou, přispělo účetní kouzlo, kde Česká televize dříve zahrnovala do výdajů pořady, které vyráběla, ve chvíli, kdy peníze vydala, dnes zahrnuje tyto peníze do svých nákladů až ve chvíli, kdy tyto pořady vysílá.

Mohl bych mluvit ještě dlouho, ale protože vás nechci zdržovat, popřeji vám krásné prožití vánočních svátků a příjemný zbytek dne. (Potlesk.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Milé kolegyně a kolegové, je 16.01 hodin. Přerušuji projednávání tohoto bodu.

Nyní existují různé možnosti procedury, jak dál pokračovat - hlasováním vyřadit zbývající body, ukončit schůzi. Kde není žalobce, není soudce.

Dovolte mi, abych ukončil tuto schůzi s přáním hezkých Vánoc, načerpáním mnoha sil a mnoha optimismu a úsměvů v příštím roce mezi sebou navzájem. (Potlesk.)

 

(Schůze skončila v 16.02 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP