(13.10 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Nyní tedy přistoupíme k určení ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom určili poslankyni Ludmilu Brynychovou a poslance Vladimíra Říhu. Má někdo jiný návrh? Pokud ne, budeme hlasovat o ověřovatelích.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo souhlasí, ať zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 1. Z přítomných 174 poslanců pro hlasovalo 145, proti nikdo. Konstatuji tedy, že jsme ověřovateli 36. schůze Poslanecké sněmovny určili paní poslankyni Ludmilu Brynychovou a poslance Vladimíra Říhu.

 

Nyní sdělím omluvy poslanců, kteří se omlouvají z účasti na této schůzi. Mám tu tedy tyto omluvy. Z dnešní schůze se omlouvá od 12. do 15. října paní poslankyně Jarmila Boháčková, která je nemocná. Ve stejné době od 12. do 15. října také pan poslanec Václav Exner, který je na zahraniční cestě. Pro nemoc se omlouvá pan poslanec Alfréd Michalík. Pak tu mám delegaci zahraničního výboru, která je složena z poslanců Kateřiny Konečné, Vladimíra Laštůvky, Václava Nájemníka a Petra Šuláka. To je tedy delegace zahraničního výboru v Latinské Americe.

Pak tady mám omluvy členů vlády. Omlouvá se Petra Buzková na 12. a 13. října, která je nemocná. Omlouvá se nadále pan ministr Pavel Dostál na celý týden. A omlouvá se také místopředseda vlády Martin Jahn z celé schůze.

A nyní snad nic nebrání, abychom přistoupili ke stanovení pořadu 36. schůze.

Na pozvánce byste měli mít návrh pořadu a já bych začal tím, že na základě dnešního grémia vám nejdříve oznámím, že dohoda je, že dnes a zítra budeme jednat do 20. hodiny.

Dále vám předkládám doporučení na postup při projednávání pořadu 36. schůze. Prosím tedy o klid. (Zvoní.)

Postupovat budeme tak, že dnes budeme projednávat návrhy zákonů ve druhém čtení. Ve středu dopoledne budeme projednávat návrhy zákonů ve třetím čtení a po organizačním výboru ve 14.30 hodin bychom začali jednat o návrhu rozpočtu v prvém čtení. O tom dám samozřejmě hlasovat.

Ve čtvrtek budeme projednávat návrhy zákonů v prvém čtení a odpoledne proběhnou ústní a písemné interpelace tak, jak stanoví jednací řád. Pokud by zůstal ještě ve čtvrtek čas po interpelacích, pak bychom mohli ještě projednávat mezinárodní smlouvy.

V pátek bychom pokračovali návrhy zákonů ve třetím čtení - jako první bod navrhuji zařadit sněmovní tisk 576, což je provoz na pozemních komunikacích. Jako bod druhý třetí čtení sněmovního tisku 641, což je energetický zákon. Rovněž o tomto návrhu budeme hlasovat.

A teď požádám vás, paní poslankyně a páni poslanci, abyste se k návrhu pořadu také přihlásili nebo vyjádřili. Mám tady písemné přihlášky už v této chvíli, mám tady pět písemných přihlášek zatím. Je to paní poslankyně Rusová, Pavel Hojda, Jan Vidím, Tomáš Dub a Jitka Vojtilová. To jsou přihlášky, které jsou tu. Hlásí se ale ještě další poslanci.

Jako první do rozpravy k návrhu pořadu dostane slovo paní poslankyně Marie Rusová, další bude pan poslance Pavel Hojda. Prosím vás tedy o klid, a paní poslankyni Rusovou prosím o její návrh.

 

Poslankyně Marie Rusová: Dobrý den. Vážený pane předsedo, dámy a pánové, dávám návrh, aby z 36. schůze Poslanecké sněmovny byl stažen sněmovní tisk 632, a to z toho důvodu, že ještě nebyl projednán v ústavněprávním výboru.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, děkuji a prosím pana poslance Hojdu. Dalším pak bude pan poslanec Jan Vidím. Nyní tedy pan poslanec Hojda.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji, pane předsedo. Vážené dámy a pánové, vzhledem k tomu, že k dnešnímu dni jsou splněny zákonné lhůty, navrhuji, aby tajná volba členů dozorčí rady Vinařského fondu, to je bod 94 návrhu pořadu, a tajná volba členů dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury - bod 95 návrhu pořadu - byly pevně zařazeny na zítřek, to je na středu 13. října od 12.30 hodin.

Jen bych chtěl upozornit, že změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny, to je bod 93 návrhu pořadu schůze, lze projednávat až ve čtvrtek, a proto rovněž navrhuji, aby tento bod byl pevně zařazen na čtvrtek dne 14. října jako poslední bod před polední přestávkou s tím, že by se mohlo uskutečnit případné druhé kolo tajných voleb již jmenovaných bodů 94 a 95.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pane předsedo, vy jste tedy navrhoval ve čtvrtek 12.30 hodin?

 

Poslanec Pavel Hojda: Ve čtvrtek před polední přestávkou a tajné volby ve středu ve 12.30 hodin.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: … takhle, a tajné volby ve středu ve 12, a …

 

Poslanec Pavel Hojda: … a změny orgánů sněmovny ve čtvrtek, případná druhá volba by potom následovala.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP