(11.30 hodin)
(pokračuje Křeček)

Tady je nejlépe vidět, kdyby se soud konal u nás, kdyby člověk byl vydán k trestnímu stíhání, všichni svědci by vystoupili a věc by byla lépe objasněna.

Samozřejmě je pravda v tom, že je 32 trestných činů popsaných nejasně, že tam jsou velmi nejasné - trestný čin proti životnímu prostředí, trestný čin korupce. Co to je? To se samozřejmě můžeme ptát.

Na závěr chci použít jednu zásadní otázku, kterou bychom měli při rozhodování vzít v úvahu. Jsme s Itálií jedinou zemí, která dosud tento zákon nepřijala. Chceme tedy říci, že 23 evropských zemí, 23 evropských parlamentů chce méně hájit své občany než my? Chce je více vystavit trestnímu stíhání? Všechny ty velké demokracie, které toto schválily, také nechrání své občany, také vystupují proti svým občanům? Myslím, že to rozhodně není pravda, že musíme nějakou obecnou míru práv, která jsou v Evropě obvyklá, přijmout.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Stanislavu Křečkovi. Pan ministr Cyril Svoboda se vzdal svého slova. Žádnou další přihlášku nevidím. Ještě se hlásí předseda klubu KSČM Pavel Kováčik.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Děkuji. Pane předsedající, vážená vládo, paní a pánové, protože z právě proběhlé rozpravy se zdá, že poslanecký klub KSČM bude muset sehrát v tomto ringu právníků jakousi roli rozhodčího, žádám v této chvíli o půl hodiny na poradu klubu KSČM a současně zvu klub KSČM k poradě do prostor klubu. Děkuji vám.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dám přestávku 29 minut do 12.00 hodin. Vyhlašuji přestávku na poradu klubu KSČM.

 

(Jednání přerušeno v 11.32 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP