(21.30 hodin)
(pokračuje Škromach)

Nebudu citovat z programového prohlášení jasně definovatelné a kontrolovatelné cíle, které jsou tady vytyčeny a které říkají, co tato vláda chce prosadit a prosadí. Možná jenom jeden takový úkol, který jsme si dali, to je: Vláda prosadí zákon o sociálních službách, založený na individuálním příspěvku na péči, který vytvoří podmínky pro posílení efektivní sítě sociálních služeb a pro rovnoprávné uplatnění neziskového sektoru v této oblasti při dodržení státem garantovaných standardů kvality, s cílem zajistit dětem, seniorům a osobám sociálně a zdravotně postiženým vysokou kvalitu života, jejich aktivace a začlenění do společnosti.

To jen pro ukázku, že úkoly, které si vláda uložila, jsou naprosto přesné, transparentní a kontrolovatelné. (Potlesk.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Gonguji. Toto bylo poslední vystoupení v rámci rozpravy. Nechal jsem si toto sladké tajemství až na úplný závěr.

Prosím pana předsedu Poslanecké sněmovny, zda by mohl přijít ke stolku řídícího jednání, neboť by to měl být on, kdo by nás měl provést závěrečnou procedurou dnešního milého odpoledne a večera.

Ještě pořád dávám příležitost těm, kteří chtějí vystoupit, se přihlásit, neboť rozpravu jsem neuzavřel.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, vážené kolegyně a kolegové, pokud se nikdo do rozpravy nehlásí, tak rozpravu končím.

To jediné, co nás čeká, je hlasování. Dovolte mi, já přivolám poslance. Prosím všechny, kteří mají zájem se účastnit závěrečného hlasování, aby se dostavili do Poslanecké sněmovny. Prosím, posaďte se všichni.

Připomenu vám, že podle § 85 odst. 1 a 2 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny se o návrhu na vyslovení důvěry vládě hlasuje podle jmen. K přijetí usnesení o vyslovení důvěry vládě je třeba souhlasu nadpoloviční většiny přítomných poslanců.

Já nyní žádám určené ověřovatele této schůze, kterými jsou pan poslanec Petr Bratský a paní poslankyně Taťána Fischerová, aby zaujali místa u stolku zpravodajů.

Nejdříve přistoupíme podle § 74 odst. 4 jednacího řádu Poslanecké sněmovny k vylosování jména poslance, od něhož se bude v abecedním pořadí hlasovat. Kontrola lístků se jmény poslanci byla provedena. Když dovolíte, vylosuji prvního poslance. Vylosovaným poslancem je pan poslanec Lubomír Suk. Začneme hlasovat u pana poslance Lubomíra Suka. Nyní prosím o klid! (Předseda zvoní.)

Já připomenu ještě jednu věc. Podle § 74 odst. 4 jednacího řádu se vyvolaný poslanec vysloví "pro návrh" nebo "proti návrhu". Jestliže se zdržuje hlasování, řekne "zdržuji se". Jakýkoliv jiný projev se považuje také za zdržení se hlasování. Ještě vás prosím, aby každý své stanovisko řekl dostatečně hlasitě, abych mohl v souladu s jednacím řádem jeho postoj zopakovat.

Přikročíme k hlasování. Doufám, že všichni poslanci jsou přítomni. Mohu přednést návrh usnesení. Usnesení je jednoduché, zní takto: "Poslanecká sněmovna vyslovuje vládě důvěru."

Nyní vás budu vyvolávat. Prosím o vaše vyslovení podle vzoru, jak jsem řekl: pro návrh, proti návrhu, nebo zdržuji se.

 

V této chvíli zahajuji hlasování.

 

Pan poslanec Suk Lubomír: Proti návrhu.

Pan poslanec Svoboda Cyril: Pro návrh.

Pan poslanec Svoboda Miroslav: Pro návrh.

Pan poslanec Svoboda Pavel: Pro návrh.

Pan poslanec Sýkora Antonín: Pro návrh.

Paní poslankyně Šedivá Hana: Pro návrh.

Paní poslankyně Šedivá Iva: Pro návrh.

Pan poslanec Šeich David: Proti návrhu.

Pan poslanec Šenfeld Josef: Proti návrhu.

Pan poslanec Škopík Jan: Pro návrh.

Pan poslanec Škromach Zdeněk: Pro návrh.

Paní poslankyně Šojdrová Michaela: Pro návrh.

Pan poslanec Špidla Vladimír: Pro návrh.

Pan poslanec Šplíchal Karel: Pro návrh.

Pan poslanec Šulák Petr: Pro návrh.

Pan poslanec Šustr Ladislav: Pro návrh.

Pan poslanec Švarcbek Josef: Proti návrhu.

Pan poslanec Talíř Jaromír: Pro návrh.

Paní poslankyně Talmanová Lucie: Proti návrhu.

Pan poslanec Teplík Tomáš: Proti návrhu.

Pan poslanec Titz Miloš: Pro návrh.

Pan poslanec Tluchoř Petr: Proti návrhu.

Pan poslanec Tlustý Vlastimil: Proti návrhu.

Pan poslanec Tomíček Rudolf: Pro návrh.

Pan poslanec Třešňák Jiří: Pro návrh.

Pan poslanec Turek Radim: Pro návrh.

Pan poslanec Urban Ladislav: Proti návrhu.

Pan poslanec Urban Milan: Pro návrh.

Pan poslanec Václavek Jiří: Pro návrh.

Pan poslanec Váňa Miroslav: Pro návrh.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP