(15.10 hodin)
(pokračuje Bartoš)

S tím, že bychom nejprve hlasovali a vyňali z toho usnesení výboru bod A23, ten bychom hlasovali zvlášť. V případě, že A23 bude schválen, nelze hlasovat o G2.

A já poprosím pana ministra Urbana, aby nerušil, protože ono je to dost vážné.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Já prosím opravdu o klid a všechny, tak jak řekl pan zpravodaj, všechny školské experty jednotlivých stran žádám, aby sledovali návrh procedury, protože je poměrně komplikovaná, byla podána spousta pozměňujících návrhů. Tak abychom předešli možným komplikacím během hlasování.

 

Poslanec Walter Bartoš: Potom bychom hlasovali o návrhu paní poslankyně Táni Fischerové. To je pod body A46, 47 a 49. Hlasovali bychom to jako jedno hlasování společně, neboť to spolu souvisí. To by bylo hlasování číslo 2. Další hlasování by bylo hlasování o návrhu A64. A pokud by tento návrh byl schválen, byl by nehlasovatelný návrh G1, to je návrh paní poslankyně Michaely Šojdrové.

Pak bychom hlasovali o všech dalších pozměňovacích návrzích pod bodem A najednou s tím, že jsem obdržel od poslanců za KSČM a od poslanců za KDU-ČSL žádosti, abychom některé další body vyňali. Takže já vám přečtu, které body to budou. Hlasovali bychom o A15, další hlasování o A16. Potom by to bylo hlasování o A29, A34, A37, a bude-li schválen, nelze hlasovat CH3. Potom bychom hlasovali o A48, A51, A54 a nakonec bychom hlasovali o všech zbylých návrzích výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu.

Tímto bychom se vyrovnali s usnesením výboru.

A potom bychom jakoby za druhé mohli hlasovat o pozměňovacím návrhu pana poslance Votavy, který je skryt pod písmenem B. Potom bychom za třetí hlasovali o návrzích paní poslankyně Evy Novákové - o návrzích C1 až C3. Paní poslankyně mě poslouchá a rozumí tomu? V pořádku? Dobře.

Potom bychom hlasovali o návrzích paní poslankyně Anny Čurdové, které jsou uvedeny pod písmenem D1 až D4, přičemž zpravodaj se domnívá, že o D1 a D2 by se mělo hlasovat jakoby o jednom pozměňovacím návrhu. Souhlasí paní poslankyně nebo chce hlasovat odděleně? (Ano.) Dobře.

Potom bychom se za páté vyrovnali s návrhy pana poslance Vladimíra Koníčka, které jsou uvedeny pod návrhy E1 až E17. A tady páni poslanci z KSČM navrhují o bodech E1 až E8 hlasovat samostatně o každém bodu zvlášť a o bodech E9 až E11 hlasovat společně, bod E12 hlasovat zvlášť a body E13 až E16 hlasovat společně. - Já bych ale chtěl namítnout jednu věc. Pokud podle mého názoru nebude přijat bod E7 pana poslance Koníčka, pokud by nebyl přijat, tak podle mého názoru body E9, E10, E11, E13, 14, 15 a 16 jsou nehlasovatelné. Chci se zeptat, jestli s tím páni poslanci takhle souhlasí. Výborně. A v případě, že nebude přijat pozměňovací návrh E3 a E16, tak potom by byl nehlasovatelný návrh pana poslance Koníčka, který je uveden pod bodem E17, neboť on upravuje účinnosti těch oblastí, které jsou právě upraveny v E3 a E16. Souhlas? Výborně.

Potom bychom za šesté hlasovali o pozměňovacích návrzích pana poslance Kvapila. A teď se chci zeptat pana poslance, jestli budeme hlasovat en bloc, anebo…? Chce to odděleně. Výborně. Čili budeme hlasovat o každém návrhu zvlášť.

Paní poslankyni Šojdrovou jsme v podstatě již vyřešili. Za sedmé. Pokud by nebyl přijat návrh A23 a nebyl přijat A64, tak potom bychom hlasovali paní poslankyni Šojdrovou, samozřejmě odděleně, neboť se týkají odlišných oblastí - G1, G2.

Potom bychom za osmé hlasovali paní poslankyni Táňu Fischerovou, která je uvedena pod písmenem H1 a H3. O H2 nelze hlasovat, protože to jsme řekli, že budeme hlasovat v té první části. To je jenom návrh na způsob hlasování, nikoli pozměňovací návrh. Čili H1 a poté H3. Souhlasí paní kolegyně Fischerová? Výborně.

Teď paní poslankyně Ivana Levá. Je uvedena pod pořadovým číslem 9 pod písmenem CH a měli bychom hlasovat o CH1, CH2, o CH3 bychom hlasovali, pokud nebude schválen návrh A37. A podle mého názoru návrh CH3 paní poslankyně Levé ještě věcně souvisí s návrhem CH5. Takže pokud bychom hlasovali o návrhu CH3, tak bychom společně měli hlasovat také o návrhu CH5. Souhlasí s tím paní poslankyně takto? Dobře, nevidím námitek. Pak bychom hlasovali o návrhu CH4 a nakonec o návrhu CH6.

Dále pod číslem 10 bychom se vyrovnali s pozměňovacími návrhy, které jsou uvedeny pod písmenem I, I1 až I13, to je pan poslanec Rafaj, a to následujícím způsobem. O I1 nelze hlasovat, pokud bude schválen návrh, který schválil výbor pod označením A8. Souhlasíme s tím takto? Jinak bychom hlasovali odděleně o každém pozměňovacím návrhu zvlášť, neboť vaše návrhy se týkají různých oblastí. Souhlasíte s tím takto? Jako celek? Tak to zjednodušíme, může to tak být. Dobře. Takže bychom hlasovali o I2 až I13 jako celek, jak chce pan poslanec Rafaj. Tím samozřejmě Poslanecké sněmovně zjednodušíte práci a bude to velmi rychlé. Já si to tady poznačím.

Potom bychom se pod číslem 11 nějak vyrovnali s návrhem pana poslance Karase a pod číslem 12 bychom hlasovali o případných legislativně technických ve třetím čtení - ale nikdo žádné nepřednesl, takže žádné technicko legislativní návrhy zde nejsou, takže jedno hlasování si ušetříme. A pokud bychom takhle absolvovali bez problémů celou proceduru, tak pak bychom už hlasovali o návrhu jako o celku.

Já se chci zeptat, jestli někdo má nějaké připomínky k proceduře.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Já vám děkuji, pane předsedo, za návrh procedury a vznáším stejný dotaz. Má někdo v tuto chvíli námitku? Paní poslankyně Táňa Fischerová. Prosím.

 

Poslankyně Taťána Fischerová: Děkuji. Vážení kolegové, já prosím ještě bod A40 hlasovat samostatně. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Bod A40 hlasovat samostatně.

 

Poslanec Walter Bartoš: Dobře, A40 samostatně, ještě se tady na to podívám. Ano, pro rychlou orientaci pro všechny školské experty - týká se to vzdělávání těžce mentálně postižených.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. Já se ptám, jestli je ještě nějaká námitka. Pan poslanec Karel Vymětal. Prosím o klid.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji za slovo. Já vlastně k návrhu procedury nemám žádnou připomínku, jen bych vás chtěl poprosit, paní předsedající, kdybyste vyřídila panu zpravodaji, že jednací řád nepřipouští, aby komunikoval od mikrofonu přímo s poslanci, a on přímo komunikoval. Pouze prostřednictvím předsedajícího. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, děkujeme vám za tuto připomínku.

 

Poslanec Walter Bartoš: Já se samozřejmě všem poslancům prostřednictvím předsedající velmi omlouvám. Už to, pane poslanče Vymětale, prostřednictvím předsedající, nikdy neudělám.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Tak, já myslím, že se můžeme pustit do schválení procedury, pokud není ještě nějaký požadavek. Žádný takový nevidím, takže budeme hlasovat o návrhu procedury, tak jak nám ji přednesl zpravodaj k tomuto tisku.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 364. Ptám se, kdo je pro návrh této procedury. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 364, přítomno 169, pro 162, proti nikdo. Návrh procedury jsme schválili.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP