(12.40 hodin)

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dámy a pánové, já vám děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji panu místopředsedovi a končím projednávání bodu 131.

 

Dalším bodem, kterým se budeme zabývat, je bod

 

105.
Ukončení činnosti stálé delegace Parlamentu
pro spolupráci s Evropským parlamentem

 

Prosím navrhovatele, vedoucího této delegace pana poslance Jana Zahradila. Právě jsem se dozvěděla, že byl pan poslanec Jan Zahradil omluven. Hlásí se pan poslanec Miroslav Beneš.

 

Poslanec Miroslav Beneš: Paní předsedající, vážené dámy, vážení pánové, poprosil mě předseda stálé delegace Parlamentu pro spolupráci s Evropským parlamentem, abych odůvodnil následující bod. Je to jednoduché. Jistě všichni chápeme, že jsme už členy Evropské unie, že proběhly v České republice volby do Evropského parlamentu a že nemá smysl, aby tato delegace nadále fungovala.

Proto navrhuji usnesení: "Poslanecká sněmovna ruší stálou parlamentní delegaci pro spolupráci s Evropským parlamentem ke dni 20. 7. 2004."

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji panu poslanci Benešovi a prosím, aby se posadil ke stolku zpravodajů. Otevírám všeobecnou rozpravu k tomuto bodu. Nemám žádné přihlášky, všeobecnou rozpravu tedy končím.

Přistoupíme k hlasování o návrhu usnesení, které předložil pan poslanec Miroslav Beneš. Na žádost z pléna vás odhlašuji a prosím, abyste se znovu přihlásili.

Ještě jednou přečtu návrh usnesení, které pan poslanec Miroslav Beneš přednesl: "Poslanecká sněmovna ruší stálou parlamentní delegaci pro spolupráci s Evropským parlamentem ke dni 20. 7. 2004."

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 362 z přítomných 127 poslanců pro návrh hlasovalo 123, proti 1. Návrh usnesení byl přijat.

 

Končím projednávání tohoto bodu.

 

Dalším bodem je bod 111. Informace vlády o pronájmu nadzvukových letounů Gripen. (Námitky ze sálu.) Není to tak, tento bod přišel na řadu správně, nebylo pevné zařazení. Zřejmě zde není v tuto chvíli nikdo, kdo by přednesl zprávu.

Využiji pokročilého času, vyhlásím polední přestávku, a to do 14.15 hodin. Členům organizačního výboru oznamuji, že zhruba za 10 minut začne jednat organizační výbor. Přeji dobrou chuť.

 

(Jednání přerušeno ve 12.44 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP