(10.20 hodin)
(pokračuje M. Urban)

Chci jasně tady Sněmovně sdělit, že Ministerstvo průmyslu a obchodu společně s Ministerstvem financí připravuje návrh na zřízení jednotného podnikatelského registračního místa, předpokládám, že bude Poslanecké sněmovně Parlamentu předložen ještě ve druhé polovině letošního roku.

Na závěr mi dovolte konstatovat, že si nesmírně vážím Hospodářské komory, že si nesmírně vážím i dalších subjektů, které zastupují podnikatelskou sféru, že jsem připraven podporovat postavení Hospodářské komory na úroveň odpovídající obdobným institucím ve vyspělých zemích Evropy, nicméně v této souvislosti mi nezbývá než konstatovat, že návrh pana poslance Krilla není akceptovatelný, a doufám a věřím, že tento pozměňovací návrh odmítnete. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane ministře. Slovo má pan kolega Janeček, poté pan poslanec Krill.

 

Poslanec Josef Janeček: Vážené kolegyně a kolegové, já bych chtěl vzít zpět svůj návrh označený pod písmenem B, a to proto, že totožný návrh, který přednesl kolega Cabrnoch do bodu 91, byl včera přijat. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Pan kolega Krill. Slovo má pan poslanec Krill.

 

Poslanec Petr Krill: Děkuji. Vážený pane předsedající, kolegyně, kolegové, přes to, co zde pan ministr řekl, tak v souladu s § 95 odstavcem 2 jednacího řádu naší Sněmovny bych navrhl opravu následujících legislativně technických chyb, které logicky vyplývají z mého pozměňovacího návrhu předneseného ve druhém čtení. Návrh pouze opravuje vnitřní odkazy v živnostenském zákoně tak, aby souhlasily s návrhem pozměňovacího návrhu.

V nově vkládané části šesté se doplňují novelizační body 1 a 2, které znějí:

1. V § 7a odst. 2 větě druhé se slova "§ 45 odst. 4" nahrazují slovy "§ 45 odst. 5".

2. V § 17 odst. 2 větě páté se slova "§ 45 odst. 2 písm. g) a § 45 odst. 3 písm. f)" nahrazují slovy "§45 odst. 3 písm. g) a paragraf 45 odst. 4 písm. f)". Dosavadní novelizační body 1 a 2 se označují jako novelizační body 3 a 4.

V nově vkládané části šesté se za novelizační body 3 a 4 doplňují následující novelizační body:

V § 45 odst. 3 písm. e) se číslo "4" nahrazuje číslem "5".

V § 45 odst. 4 písm. b) se číslo "2" nahrazuje číslem "3".

V § 45 odst. 4 písm. c) se číslo "2" nahrazuje číslem "3".

V § 45 odst. 4 písm. e) se číslo "4" nahrazuje číslem "5".

V § 47 odst. 2 písm. c) se slova "§ 45 odst. 4" nahrazují slovy "§ 45 odst. 5".

V § 50 odst. 3 se slova "§ 45 odst. 2 a 4" nahrazují slovy "§ 45 odst. 3 až 5".

V § 60 odst. 1 písm. o) se slova "§ 45 odst. 4" nahrazují slovy "§ 45 odst. 5".

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane poslanče, za vaše legislativně technické úpravy. Moje otázka je jasná: kdo se hlásí další do rozpravy? Žádnou přihlášku nevidím, rozpravu tedy končím.

Dávám možnost vystoupit se závěrečným slovem panu ministrovi. Nejeví zájem. Paní zpravodajka? Také ne. Proto prosím paní zpravodajku, aby přistoupila k řečništi a seznámila nás s procedurou hlasování.

 

Poslankyně Hana Šedivá: Vážený pane předsedající, vládo, kolegyně, kolegové, dovolte, abych vás seznámila s procedurou hlasování o sněmovním tisku č. 574.

Nejdříve bychom měli hlasovat o zpětvzetí pozměňovacího návrhu, které tady podal pan poslanec Janeček, dále bychom odsouhlasili legislativně technické úpravy, dále bychom hlasovali o bodu A, to je komplexní pozměňovací návrh ústavněprávního výboru, dále bychom hlasovali o bodu C poslance Krilla, o bodu D poslance Pospíšila, o bodu E - tam bychom hlasovali o jednotlivých bodech 1 až 3 samostatně - poslance Vrbíka, o bodu F poslance Koudelky a nakonec bychom odsouhlasili celý zákon.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Tak zní návrh procedury. Nevidím žádnou námitku, přikročíme tedy k hlasování o jednotlivých návrzích v pořadí, jak jej navrhla paní zpravodajka. Prosím, první návrh.

 

Poslankyně Hana Šedivá: Budeme hlasovat o zpětvzetí pozměňovacího návrhu kolegy Janečka. Doporučuji. (Navrhovatel doporučuje.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 292. Kdo souhlasí se zpětvzetím návrhu pana kolegy Janečka? Kdo je proti?

Ze 180 přítomných pro návrh 157, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Další návrh.

 

Poslankyně Hana Šedivá: Dále bychom hlasovali o všech legislativně technických úpravách společně. Doporučuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 293. Kdo je pro, schválit předložené legislativně technické úpravy? Kdo je proti?

Ze 181 přítomných pro návrh 154, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Hana Šedivá: Nyní budeme hlasovat o pozměňovací návrzích obsažených v usnesení ústavněprávního výboru číslo 103. Doporučuji. (Navrhovatel: Také doporučuji.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Na žádost pléna jsem vás odhlásil. Prosím, abyste se znovu zaregistrovali svými identifikačními kartami. (Probíhá nová registrace.) Budeme hlasovat.

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 294. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Ze 170 přítomných pro 161, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Hana Šedivá: Dále budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu Petra Krilla. Nedoporučuji. (Navrhovatel: Také nedoporučuji.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 295. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Ze 173 přítomných pro návrh 14, proti 114. Návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Hana Šedivá: Dále budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu poslance Jiřího Pospíšila. Nedoporučuji. (Navrhovatel: Shodně nedoporučuji.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 296. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 173 přítomných pro návrh 46, proti 62. Návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Hana Šedivá: Dále budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu poslance Tomáše Vrbíka po jednotlivých bodech. Hlasování E1 - doporučuji. (Navrhovatel: Také souhlasím.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 297. Kdo je pro E1? Kdo je proti?

Ze 173 pro návrh 93, proti 7. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP