Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
30. června 2003 v 9.04 hodin

Přítomno: 187 poslanců

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážené dámy a pánové, vážení členové vlády, zahajuji devátý jednací den 33. schůze Poslanecké sněmovny. Všechny vás vítám. Prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami.

Prosím zuřivé fotoreportéry, zda by nás již mohli na chvíli opustit, resp. alespoň v tom prostoru přímo jednacího sálu.

Paní kolegyně Rujbrová má náhradní kartu číslo 3, pan poslanec Langer má náhradní kartu číslo 1.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito poslanci. Gruntová Jitka - účast na 22. výročním světovém kongresu Československé společnosti pro vědy a umění v Olomouci, Jan Kavan - zahraniční cesta, Vlček Miloslav z důvodu rekonvalescence, Jan Zahradil - účast na jednání Evropského parlamentu v Bruselu.

Pan kolega Pospíšil má náhradní kartu číslo 7.

Dopoledne se omlouvá ministr obrany Miroslav Kostelka - slavnostní ceremoniál ke Dni ozbrojených sil na Vítkově, pan ministr Němec z důvodu neodkladných pracovních povinností.

Pan kolega Hojdar má náhradní kartu číslo 9.

Dnešní jednání budou zahájena pevně stanovenými body, nejprve návrhy zákonů vrácených Senátem, poté budeme pokračovat projednáváním návrhů zákonů ve třetím čtení, a to body 87, 88, 89, 90 a 94. Ještě jednou čtu pořadí, třetí čtení, 87, 88, 89, 90 a 94. Připomínám současně také, že jako první bod odpoledne projednáme vyslání Armády České republiky k zajištění bezpečnosti letních olympijských a paralympijských her, sněmovní tisk 716.

Dříve než zahájíme projednávání prvních dvou bodů, požádám o slovo předsedu volební komise pana kolegu Hojdu, aby nás seznámil s výsledky tajných voleb.

 

Poslanec Pavel Hojda: Já děkuji, pane předsedající. Dámy a pánové, včera jako poslední bod jsme měli body volební a úplně na závěr se konaly tajné volby na kandidáta na prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu (bod 107).

Volební komise vydala 185 hlasovacích lístků, odevzdáno bylo 174 hlasovacích lístků. Neodevzdáno tedy bylo 11. Pro pana poslance Miroslava Beneše bylo odevzdáno 58 hlasů.

Na základě výsledku hlasování konstatuji, že Poslanecká sněmovna nenavrhuje kandidáta na prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu, a tímto je volba skončena. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane poslanče. O slovo požádal předseda poslaneckého klubu ČSSD kolega Ibl.

 

Poslanec Petr Ibl: Děkuji. Přeji dobré ráno. Pane předsedající, vážená sněmovno, žádám o přestávku na jednání klubu v délce 15 minut. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Dříve než vyhlásím přestávku, sděluji, že paní kolegyně Marková má náhradní kartu číslo 10. Vyhlašuji přestávku do 9.25 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 9.09 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP