(14.40 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Dále je tady návrh ministra průmyslu Urbana, který požádal projednat bod 25 návrhu pořadu tak, že by byl v úterý 22. června, to byl pátý bod odpoledního jednání, bod 109, třetí čtení, projednat pak v pátek 25. června. O této druhé části nemůžeme hlasovat a budeme o ní hlasovat, až tady bude ministr Urban a proběhne druhé čtení. Budeme hlasovat pouze o první části jeho návrhu. Připomínám, že bod 25 jsou nouzové zásoby ropy. Je tu návrh, aby se projednával v úterý 22. června jako pátý bod odpoledního jednání.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro toto pevné stanovení druhého čtení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 4 přítomno 173 poslanců, pro hlasovalo 131, proti 4. První část návrhu pana ministra Urbana byla přijata.

 

Nyní je zde návrh předsedy zahraničního výboru pana poslance Vladimíra Laštůvky, že by se bod 127, sněmovní tisk 674, což je působení Armády České republiky v NATO - panem ministrem Kostelkou i Michalem Haškem to bylo upřesněno - zařadil na čtvrtek 24. června jako první bod. To je návrh, ke kterému jsme dospěli.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 5 přítomno 174 poslanců, pro hlasovalo 161, proti 3. Tento návrh byl přijat.

 

Další návrh - to je stále ještě návrh po dohodě z grémia - navrhujeme pevné zařazení bodu 117 návrhu pořadu, což je informace o stanoviscích, která bude česká vláda zastávat na jednání Evropské rady. Navrhujeme středu 16. června jako první bod dopoledního jednání.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 6 přítomno 174 poslanců, pro hlasovalo 161 poslanců, proti žádný. Tento návrh byl přijat.

 

Další návrh je do bloku voleb - za bod 116 návrhu pořadu zařadit nový bod, a to Návrh na volbu členů Nejvyššího kontrolního úřadu.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 7 přítomno 174 poslanců, pro hlasovalo 23, proti 29. Tento návrh nebyl přijat.

 

Mezitím jsem byl upozorněn, že jsem vynechal bod, který navrhoval vyřadit ještě pan poslanec Vladimír Laštůvka, tj. dopis, který jsem od něho obdržel. Navrhoval vyřadit bod číslo 74, což je Evropská kosmická agentura, sněmovní tisk 547, z pořadu 33. Schůze. O tomto bodu ještě nechám hlasovat, neboť to byl také návrh pana poslance Laštůvky.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení tohoto bodu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 8 přítomno 175 poslanců, pro hlasovalo 163, proti nula. Tento návrh na vyřazení byl také schválen.

 

Ještě na základě jednání grémia navrhuji, abychom body 30 až 37 návrhu pořadu, což jsou návrhy zákonů vrácené Senátem, projednali ve čtvrtek 24. června jako první body jednání.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení těchto návrhů vrácených Senátem, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 9 z přítomných 175 pro hlasovalo 135, proti 1. Návrh byl přijat.

 

To jsou snad tedy všechny body, které jsme hlasovali na základě porady grémia. Nyní návrhy, jak zazněly od jednotlivých poslanců.

 

První je návrh pana poslance Skopala, který navrhl body 7, 8, 9, 11 - zemědělské věci - přeřadit na úterý příští týden za body, které jsme před chvílí pevně zařadili. Je to jasné?

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 10 z přítomných 175 pro hlasovalo 139, proti 4. Návrh pana poslance Skopala byl přijat.

 

Nyní tu byl návrh pana poslance Zahradila, který navrhoval ukončení činnosti stálé delegace do Evropské parlamentu. Nenavrhl žádné zařazení, takže já navrhuji, abychom bod dali na začátek bodu Zprávy, návrhy a další body před bod 114. Tam tedy zařadit ukončení činnosti stálé delegace do Evropského parlamentu. Asi nikdo nemá nic proti tomu, tak budeme hlasovat o zařazení tohoto nového bodu.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto bodu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 11 z přítomných 175 poslanců pro hlasovalo 156, proti žádný, takže návrh pana poslance Zahradila byl přijat.

 

Pak se přihlásil pan poslanec Petr Nečas. Navrhoval zařazení nového bodu č. 118 před bod 119. Název bodu je Informace vlády České republiky o pronájmu nadzvukových letounů gripenů.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení nového bodu číslo 118? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 12 z přítomných 175 poslanců pro 144, proti 7. Návrh pana poslance Nečase na zařazení nového bodu byl přijat.

 

Nyní pan poslanec Karel Sehoř. Také navrhoval zařadit nový bod - volba dvou členů dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury. Tyto volby zařadit za bod 116, za volbu, kterou je bod 116. Je jasný tento návrh pana poslance Sehoře? Můžeme o něm hlasovat?

***




Přihlásit/registrovat se do ISP