(18.10 hodin)
(pokračuje Kasal)

Ano. Připomínám, že bude-li přijat, je nehlasovatelný návrh pana poslance Duba pod písmenem B.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 147. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 174 poslanců, 168 bylo pro, nikdo proti, návrh byl přijat.

 

Poslanec Michal Hašek: Tím se stal nehlasovatelný pozměňovací návrh pod písmenem B poslance Duba. Nyní bychom tedy hlasovali o pozměňovacím návrhu pod písmenem D poslance Karla Černého. Upozorňuji, že pokud bude schválen, je nehlasovatelné E1 kolegy Schlinga.

(Stanovisko ministra i zpravodaje nesouhlasné.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 148. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 172 poslanců, pro bylo 24, proti 114. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Michal Hašek: Takže tento návrh přijat nebyl. Nyní nás tedy čeká hlasování o pozměňovacím návrhu E1 kolegy poslance Schlinga.

(Stanovisko ministra i zpravodaje neutrální.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 149. Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 173 hlasujících bylo pro 44, proti 72. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Michal Hašek: Nyní bychom tedy hlasovali o pozměňovacím návrhu uvedeném pod písmenem C kolegy poslance Šustra.

(Stanovisko ministra: neutrální až mírně pozitivní, stanovisko zpravodaje: neutrální.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 150. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Z přítomných 174 bylo pro 77, proti 31.

 

Malý moment, pan poslanec Pleva zkontroluje, do jaké míry… (Probíhá kontrola hlasování.)

Hlásí se pan poslanec Skopal.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Pane předsedající, díval jsem se na své hlasovací zařízení, mačkal jsem, a nic se tam nerozsvítilo. Takže zpochybňuji své hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme o námitce pana poslance Skopala v hlasování pořadové číslo 151. Kdo souhlasí s námitkou, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Pro námitku se ze 175 hlasujících vyslovilo 129, 7 poslanců bylo proti.

 

Budeme tedy opakovat hlasování o návrhu pana poslance Šustra pod písmenem C za neutrálních až mírně pozitivních stanovisek, pokud jsem dobře poslouchal.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 152. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 174 hlasujících bylo pro 83, proti 33. Ani nyní návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Michal Hašek: Takže nyní bychom se v hlasování vypořádali s pozměňovacím návrhem uvedeným pod písmenem E3 kolegy Schlinga.

(Stanovisko ministra i zpravodaje nesouhlasné.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 153. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 174 hlasujících bylo pro 23, proti 101. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Michal Hašek: Máme před sebou poslední hlasování o pozměňovacím návrhu, a sice o návrhu E2 kolegy Schlinga.

(Stanovisko ministra: spíše nesouhlasné, stanovisko zpravodaje: nesouhlasné.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 154. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Z přítomných 174 poslanců bylo pro 38, proti 91. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Michal Hašek: Podle mých záznamů jsme se, pane předsedající, vyrovnali se všemi pozměňovacími návrhy, čili nyní podle mě bychom měli hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já o tom dám hlasovat. "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o změnách hranic krajů a o změně zákona č. 243/2000 Sb., o rozpočtovém určení výnosů některých daní územním samosprávným celkům a některým státním fondům, ve znění pozdějších předpisů, a zákona č. 314/2002 Sb., o stanovení obcí s pověřeným obecním úřadem a stanovení obcí s rozšířenou působností, podle sněmovního tisku 604, ve znění schválených pozměňovacích návrhů.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 155. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování v tuto chvíli skončilo. Ze 173 hlasujících bylo 129 pro, 8 proti, takže návrh byl přijat.

 

Třetí čtení skončilo. Děkuji panu ministru Grossovi a panu poslanci Haškovi.

 

Dámy a pánové, tím jsme vyčerpali vše, co bylo možno dnes projednat. Zítra se sejde ve 13.00 hodin organizační výbor v místnosti 106 a ve 14.00 hodin se sejde sněmovna a bude pokračovat stanoveným pořadem. Takže se s vámi loučím a přeji vám hezký večer.

 

(Jednání skončilo v 18.20 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP