(12.40 hodin)

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji za slovo, pane předsedo. Vážené dámy a pánové, jsem na rozpacích, protože z 12 pozměňovacích návrhů podle mého názoru je přijatelných 5, a to jsou ještě pozměňovací návrhy, které podle mého názoru nejsou významné a důležité, neboť doplňují poznámky pod čarou, které, jak víme, nejsou zdrojem práva, takže ať budou, či nebudou, nic se neděje.

Naopak si ale myslím, že pozměňovací návrhy Senátu působí v některých směrech špatné legislativní znění tohoto zákona, neboť zatím jsem ještě neviděl žádný zákon, ve kterém by se uváděl uvnitř zákona odkaz na tentýž zákon, včetně čísla a jeho názvu. Je samozřejmé, že je-li přijat zákon, pak všechny vztahy mezi jednotlivými paragrafy se týkají toho zákona.

Myslím si tedy, že tyto pozměňovací návrhy jsou nepřijatelné, a já sám za sebe doporučuji, abychom senátní znění nepřijali a abychom přijali znění sněmovní. Děkuji za pozornost.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, žádné jiné možnosti nám jednací řád nedává než tyto dvě.

Ptám se, kdo se hlásí dále do rozpravy. Pokud už se nikdo nehlásí, rozpravu končím.

Ptám se, chce-li něco dodat pan ministr. (Naznačuje, že nikoli.) Pokud ne, přistoupíme k hlasování podle § 97 odst. 4 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny. K přijetí následujícího usnesení je zapotřebí souhlasu nadpoloviční většiny přítomných poslanců. Ještě tedy zazvoním.

Přednesu návrh usnesení, o kterém budeme hlasovat: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 191/1999 Sb., o opatřeních týkajících se dovozu, vývozu a zpětného vývozu zboží porušujícího některá práva duševního vlastnictví a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 420/4, ve znění schváleném Senátem, podle sněmovního tisku 420/5."

 

Zahajuji hlasování o tomto usnesení. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování nese pořadové číslo 475. Z celkového počtu 190 přítomných pro hlasovalo 98, proti 32, návrh byl přijat. Konstatuji tedy, že jsme návrh zákona ve znění schváleném Senátem přijali.

 

To je všechno, to jsou první tři body, které jsme měli na programu schůze.

Já bych v této chvíli vyhlásil polední pauzu, sněmovna bude pokračovat v jednání ve 14 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 12.44 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP