(14.30 hodin)
(pokračuje Hojda)

Volební komise navrhuje Poslanecké sněmovně volbu veřejnou. Zvoleným členům započne jejich pětileté období dnem volby.

A nyní prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu k navrženým kandidátům na členy Rady České tiskové kanceláře a k návrhu na způsob volby.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, děkuji. Otevírám rozpravu k obému. O slovo se hlásí pan poslanec Vidím.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně. Vážený pane předsedo, paní a pánové, stejně jako u bodu předchozího, i u tohoto navrhuji volbu tajnou a domnívám se, že vzhledem k výsledkům té volby předchozí by i někteří koaliční poslanci mohli hlasovat pro tajnou volbu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ptám se, jestli někdo další se hlásí do rozpravy a chce přednést nějaký návrh. Pokud tomu tak není, tak rozpravu končím.

Pane předsedo, můžeme asi přistoupit k vlastní volbě. Budeme nejdříve hlasovat o způsobu volby. Budeme hlasovat o návrhu pana poslance Vidíma. Takže návrh zněl, aby volba byla tajná.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tajnou volbu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 237. Z přítomných 171 poslanců pro hlasovalo 83, proti 46. Tento návrh nebyl přijat. Takže můžeme přistoupit k volbě veřejné.

 

Poslanec Pavel Hojda: Protože Poslanecká sněmovna nerozhodla o volbě tajné, budeme nyní hlasovat o navržených kandidátech na dva členy Rady České tiskové kanceláře veřejně, pomocí hlasovacího zařízení.

Za člena rady je navržena paní Slavěna Broulíková. Prosím o hlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže hlasování o paní Slavěně Broulíkové. Zahajuji hlasování. Kdo je pro tohoto kandidáta, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 238, přítomno 171 poslanců, pro hlasovalo 84, proti hlasovalo 8, takže tento návrh nebyl přijat.

 

Ale prosím vás o chvíli strpení. (Probíhá kontrola hlasování)

Prosím, pana poslance Lobkowicze, který se hlásí o slovo.

 

Poslanec Jaroslav Lobkowicz: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, velice se omlouvám, stalo se mně to opravdu poprvé za toto volební období, ale mám na sjetině křížek, a chtěl jsem hlasovat ano. Zpochybňuji tedy toto hlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zpochybňujete hlasování. Děkuji. Je to námitka proti hlasování, které proběhlo. Budeme o ní neprodleně hlasovat.

 

Zahajuji hlasování o námitce. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti námitce?

Hlasování má pořadové číslo 239. Z přítomných 171 poslanců pro hlasovalo 134, proti jeden. Námitka byla přijata.

 

Nejdříve vás všechny odhlásím. Prosím, abyste se všichni, kdo chcete hlasovat znovu přihlásili, a budeme znovu hlasovat o návrhu kandidátky Slavěny Broulíkové. Takže hlasování o tomto návrhu proběhne ještě jednou.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tohoto kandidáta, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 240. Z přítomných 169 poslanců pro hlasovalo 88, proti 10. Takže návrh byl přijat.

 

Ale umožněme kontrolu tohoto hlasování. (Probíhá kontrola hlasování).

Ano, prosím, slovo má pan poslanec Doktor.

 

Poslanec Michal Doktor: Vážený pane předsedo, kolegyně a kolegové, zpochybňuji předchozí hlasování, neb na technickém záznamu hlasování je, že jsem hlasoval pro, a hlasoval jsem proti.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, zazněla námitka. Budeme o ní okamžitě hlasovat. Zahajuji hlasování. Kdo je pro přijetí této námitky pana poslance Doktora, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 241. Přítomno bylo 170 poslanců, pro hlasovalo 144, proti žádný. Námitka byla přijata.

 

A my budeme ještě jednou opakovat hlasování o paní Slavěně Broulíkové. Takže o tomto návrhu budeme znovu hlasovat: Slavěna Broulíková.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování má pořadové číslo 242. Přítomno bylo 171 poslanců, pro hlasovalo 88, proti 14, takže tento návrh byl přijat a můžeme pokračovat.

 

Pane předsedo, prosím, dále.

 

Poslanec Pavel Hojda: Dále za člena rady je navržen pan Pavel Horák.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro pana Pavla Horáka, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 243, přítomno 172 poslanců, pro hlasovalo 88, proti hlasovalo 23. Takže tento návrh byl přijat.

 

Tendence ke kontrole není. Prosím, pokračujme.

 

Poslanec Pavel Hojda: Dále za člena rady je navržena paní Miroslava Moučková.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro Miroslavu Moučkovou, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování má pořadové číslo 244, přítomno bylo 172 poslanců, pro hlasovalo 41.

 

Prosím, pokračujte.

 

Poslanec Pavel Hojda: Jako poslední je navržena paní Eleanore Rasmussenová.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže paní Eleanore Rasmussenová. Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 245, přítomno 172 poslanců, pro hlasovalo 28.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP