(12.10 hodin)

Poslanec Josef Řihák: Dále budeme hlasovat pozměňovací návrhy A1 až A20 a legislativně technické úpravy pod body 1 až 32 s výjimkou A11 a legislativně technické úpravy bodu 16. (Navrhovatel souhlasí, zpravodaj souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 69. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 69 z přítomných 165 poslanců pro 149, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Josef Řihák: Dále budeme hlasovat pozměňovací návrhy B1 až B4 pana kolegy Haška. (Navrhovatel souhlasí, zpravodaj souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 70. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 70 z přítomných 165 pro 116, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Josef Řihák: Chci upozornit, že odhlasováním B1 až B4 je nehlasovatelný pozměňovací návrh C5. Nyní budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích C1, C2, C3, C4 a C6 společně. (Navrhovatel souhlasí, zpravodaj souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 71. Kdo je pro tyto návrhy? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 71 z přítomných 165 pro 115, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Josef Řihák: Chci upozornit, že schválením C3 je nehlasovatelný A11. Dále budeme hlasovat pozměňovací návrh pana kolegy Pešána D1. (Navrhovatel nesouhlasí, zpravodaj nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 72. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 72 z přítomných 165 pro 43, proti 67. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Josef Řihák: Dále budeme hlasovat pozměňovací návrh kolegy Pešána D2. (Navrhovatel souhlasí, zpravodaj souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 73. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 73 z přítomných 165 pro 154, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Josef Řihák: Dále budeme hlasovat pozměňovací návrhy pod písmenem E, a sice E1 až E14. (Navrhovatel souhlasí, zpravodaj souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 74. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 74 z přítomných 165 pro 149, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Josef Řihák: Schválením pozměňovacích návrhů E je nehlasovatelná legislativně technická úprava pod bodem 16. A pane předsedající, vyčerpali jsme všechny pozměňovací návrhy ve sněmovním tisku 459/2 a nyní můžeme hlasovat o návrhu jako o celku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Také mám tyto poznámky. Souhlasí všichni s tím, že jsou vyčerpány pozměňovací návrhy? Ano. Přistoupíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 368/1992 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 459, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 75. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 75 z přítomných 165 pro 117, proti 16. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu zpravodaji, děkuji panu ministrovi. Pan ministr zůstává.

 

Pokračujeme bodem 86, kterým je

 

86.
Vládní návrh zákona o rostlinolékařské péči a o změně některých souvisejících zákonů
/sněmovní tisk 488/ - třetí čtení

 

Prosím, aby vedle pana ministra u stolku zpravodajů zaujala místo zpravodajka zemědělského výboru paní poslankyně Miloslava Vostrá. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 488/2.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku, a ptám se, kdo se do ní hlásí. Nikoho nevidím, rozpravu končím. Ptám se, jestli je zájem o závěrečné slovo pana ministra nebo paní zpravodajky. Není tomu tak.

Přistoupíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím paní zpravodajku, aby oznámila postup při hlasování, poté přednášela jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním k nim sdělila své stanovisko stejně jako pan ministr. Prosím, paní zpravodajko, máte slovo.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, dovolte mi, abych navrhla postup při následujícím hlasování. Pozměňovací návrhy máte v tisku 488/2 a hlasování bychom provedli následujícím způsobem. Nejdříve bychom hlasovali o komplexním pozměňovacím návrhu zemědělského výboru, který je pod písmenem A, a to en bloc, poté bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích přednesených ve druhém čtení, a sice pod písmenem B, což jsou legislativně technické pozměňovací návrhy, rovněž en bloc, a na závěr bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích pana kolegy Kučery pod písmenem C, a to tak, že každý bod jednotlivě.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Má někdo výhradu, nebo všichni souhlasí? Ano, všichni souhlasí. Budeme hlasovat o této proceduře.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 76. Kdo je pro přijetí procedury hlasování? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 76 z přítomných 163 pro 142, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Budeme tedy jako první hlasovat všechny pozměňovací návrhy zemědělského výboru pod písmenem A. (Navrhovatel souhlasí, zpravodajka souhlasí.)

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 77. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 77 z přítomných 163 pro 153, proti nikdo. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP