(18.50 hodin)
(pokračuje Kasal)

Pane ministře, mohu vás upozornit, že to, co právě sdělujete důvěrně panu poslanci, je slyšet nejen ve všech kancelářích Poslanecké sněmovny, ale i všude tam, kam dolehne signál po internetu atd.

Hlasování je zřejmě v nepořádku, protože pan poslanec Karel Kühnl se chystá vznést námitku, rozumím-li správně.

 

Poslanec Karel Kühnl: Pane předsedající, zcela v rozporu se záměrem mého hlasování mám na sjetině X. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: O vaší námitce rozhodneme v hlasování pořadové číslo 566. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 156 hlasujících bylo pro 117, proti 4, takže námitka byla přijata a hlasování může být opakováno.

 

O čem se hlasuje, je zřetelné. Opět žádost o odhlášení. Děkuji.

 

Pokud jste všichni přihlášeni, věřím, že ano, tak vás informuji o tom, že jsem zahájil hlasování pořadové číslo 567. Ptám se, kdo souhlasí s návrhem uvedeným pod písmenem C, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 154 přihlášených bylo pro 77, proti 38. Návrh nebyl přijat.

 

Ještě počkáme, jestli bude nějaký zájemce o kontrolu. Není zájemce. Já vidím pana poslance Kováčika, který se zřejmě spletl a hlasoval proti tomuto návrhu. Je to v pořádku.

Poté mohu přistoupit k přednesení závěrečného usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o zřízení Univerzity obrany, podle sněmovního tisku 461, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Kdo souhlasí, ať to dá najevo tím, že zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano" v hlasování pořadové číslo 568, které právě probíhá. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 156 hlasujících bylo pro 128, jediný proti. Návrh byl přijat.

 

Děkuji panu ministrovi Kostelkovi i panu zpravodaji Koníčkovi.

Dámy a pánové, pro dnešek končíme, ale nekončím zdaleka 27. schůzi, protože se sejdeme příští týden ve 13 hodin s ambicí dojednat všechna třetí čtení, která jsou rozjednána, plus ta první čtení, která mají nějaký vztah k našemu vstupu do Evropské unie a která jsou označena písmeny EU. Minimálně takováto ambice.

Přeji vám hezký večer v Praze a úspěšný týden v Poslanecké sněmovně a ještě jednou přeji dobrou noc.

Všichni si vykliďte lavice, protože tady mám upozornění, že v této místnosti bude zítra zasedat rozpočtový výbor, takže to, co byste tady případně zanechali, je vystaveno nebezpečí; a zvažte sami, zda toto nebezpečí chcete podstoupit, či nikoliv.

 

(Jednání skončilo v 18.54 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP