(12.10 hodin)

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Beru vystoupení pana ministra Sobotky jako znovuotevření rozpravy. A pan zpravodaj?

 

Poslanec Miroslav Svoboda: Děkuji za slovo. Vážený pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, s pracovníky legislativního odboru jsme se dohodli na následujícím znění, a to takovém, že v části A písmeno tři pod bod b) by se slovo "se" vypustilo a doplnilo by se slovo "vozidlo", takže by celá věta zněla: zabránit řidiči v další jízdě, pokud odmítne vozidlo podrobit kontrolnímu vážení nebo pokud vozidlo překročí povolenou hmotnost při kontrolním vážení podle § 38a.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Předpokládám, že nikdo nenamítá nic proti tomu, že ve znovuotevřené rozpravě pan zpravodaj přednesl legislativně technickou připomínku, která musí být odhlasována jako první, tak jak to přednesl ve svém postupu hlasování. Nikdo nic nenamítá? Můžeme přistoupit k hlasování? Dobře.

Končím tedy nejdříve znovuotevřenou rozpravu. Proceduru hlasování jsme si schválili a nyní přistoupíme k hlasování. Prosím, pane zpravodaji, můžeme jednotlivé body hlasovat.

 

Poslanec Miroslav Svoboda: Děkuji za slovo. V tuto chvíli bychom rozhodli o legislativně technické připomínce, která byla předmětem diskuse v předcházející části. Tato poznámka zní, kdy pod písmenem A v prvé části pod písmenem tři věta b by zněla: zabránit řidiči v další jízdě, pokud odmítne vozidlo podrobit kontrolnímu vážení nebo pokud vozidlo překročí povolenou hmotnost při kontrolním vážení podle § 38a.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 511 a ptám se, kdo je pro přijetí této legislativně technické připomínky. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 511 z přítomných 104 pro 99, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Můžeme pokračovat. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Miroslav Svoboda: Děkuji. A tak jak jsem avizoval, nyní bychom rozhodli v hlasování o pozměňovacím návrhu pod označením E1. Stanovisko souhlasné.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pan ministr? (Souhlas.) Dobře.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 512 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 512 z přítomných 104 pro 97, proti nikdo. Návrh byl přijat. Další.

 

Poslanec Miroslav Svoboda: Chci upozornit, že v tomto okamžiku je nehlasovatelný A8. Jako druhé předřazené hlasování rozhodneme o bodu D a bodu B, kdy budeme hlasovat o bodu D s tím, že pokud bude odsouhlasen, pak je nehlasovatelný bod A12 a B.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Všichni rozuměli.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 513 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 513 z přítomných 104 pro 73, proti jeden. Návrh byl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Miroslav Svoboda: Děkuji. Jen pro upřesnění doplňuji, že v tomto okamžiku je nehlasovatelný bod A12 a B.

V tuto chvíli bych dal k rozhodnutí, abychom hlasovali o zbytku komplexního usnesení rozpočtového výboru pod označením A. Samozřejmě souhlasné stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pan ministr? (Souhlasné stanovisko.)

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 514 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 514 z přítomných 104 pro 100, proti nikdo. Návrh byl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Miroslav Svoboda: Děkuji. Pozměňovací návrh pod označením B jsme předcházejícím hlasováním vyloučili, proto přejdeme k pozměňovacímu návrhu kolegy poslance Jaromíra Schlinga pod označením C. Stanovisko souhlasné.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pan ministr? (Souhlas.)

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 515 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 515 z přítomných 104 pro 100, proti nikdo. Návrh byl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Miroslav Svoboda: Dobře. V chronologii jen pro upřesnění uvádím, že jsme si již odhlasovali písmeno D, a v tuto chvíli bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu kolegy poslance Miloslava Vlčka pod označením E2, protože E1 už máme schváleno. Stanovisko souhlasné. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 516. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 516 z přítomných 104 pro 98, proti nikdo. Návrh byl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Miroslav Svoboda: Děkuji. Nyní bychom rozhodli o pozměňovacím návrhu pod označením E3. Souhlasné stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pan ministr? (Souhlas.)

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 517 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 517 z přítomných 104 pro 99, proti nikdo. Návrh byl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Miroslav Svoboda: Děkuji. Já bych nyní, přestože jsem to neavizoval, ale protože se pod následujícím písmenem F všechny návrhy týkají jen legislativně technického zpřesnění, dal návrh a rozhlížím se po sále, pokud nejsou námitky, abychom o těchto připomínkách hlasovali en bloc. (Ohlas ze sálu.) Vidím, že je souhlas.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Já se zeptám. Má někdo výhradu proti tomu, abychom všechny body F hlasovali najednou? Není tomu tak. Stanoviska - zpravodaj? (Souhlasné.) Pan ministr? (Souhlasné stanovisko.)

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 518 a ptám se, kdo je pro bod F. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 518 z přítomných 104 pro 101, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Vyčerpali jsme všechny pozměňovací návrhy. Pane zpravodaji, je tomu tak? Nikdo nic nenamítá. Když o všech návrzích bylo hlasováno, přikročíme nyní k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o Celní správě České republiky, podle sněmovního tisku 506, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

***




Přihlásit/registrovat se do ISP