(Jednání zahájeno v 15.15 hodin)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vážené kolegyně a kolegové, je 15.15 hodin, tedy čas, abych zahájil odpolední část dnešního jednání. Dřív než přikročíme k našemu programu, respektive bodům, které máme dnes odpoledne projednávat, prosím, aby se slova ujal nejprve předseda volební komise pan kolega Pavel Hojda a informoval nás o výsledcích tajného hlasování k bodu 135.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji, pane předsedající. Vážené dámy a pánové, volební komise zpracovala výsledky vydaných hlasovacích lístků v hlasování o návrhu na jmenování člena kontrolní rady Grantové agentury České republiky a já bych vás seznámil s konečnými výsledky.

Počet vydaných hlasovacích lístků: 155. Počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků: 152, neodevzdány tedy 3 hlasovací lístky.

Pro pana Tomáše Hájka bylo odevzdáno 99 platných hlasů. Na základě výsledků hlasování konstatuji, že Poslanecká sněmovna jmenuje členem kontrolní rady Grantové agentury České republiky pana Tomáše Hájka. Tím tento bod končí.

S ohledem na to, že Poslanecká sněmovna odhlasovala další postup v případě nezvolení prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu, volební komise projednala další postup a navrhuje Poslanecké sněmovně, aby další volba, tak jak si odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se konala se stejnými kandidáty zítra před polední přestávkou. Prosím o hlasování o tomto návrhu.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vážený pane předsedo, já myslím, že můžeme v tuto chvíli vzít na vědomí vaši výzvu, resp. váš návrh. V každém případě vás poprosím, abyste zítra ráno v 9.00 hodin při zahájení našeho dopoledního jednání tento bod navrhl. Prosím všechny zástupce poslaneckých klubů, aby vzali na vědomí toto sdělení, resp., že tento procedurální návrh zítra ráno po 9. hodině padne.

Vážené kolegyně a kolegové, mám pocit, že je nejvyšší čas začít něco dělat, tedy začít projednávat body schváleného pořadu schůze. Nejprve před sebou máme bod č. 167, poté body 101, 102 a další, tedy návrhy zákonů ve třetím čtení.

V každém případě chci upozornit na přístup předsedajícího, že v tom bodu, který je před námi, bychom měli hlasovat po ukončení obecné rozpravy o návrhu na zamítnutí, poté by měla případně, nebude-li tento návrh schválen, proběhnout podrobná rozprava, stejně tak potom rozprava ve třetím čtení k předloženým návrhům zákonů. Avizuji, že budu důsledně dbát na to, abychom v podrobné rozpravě k prvnímu bodu se věnovali výhradně a pouze konkrétním návrhům na usnesení, stejně tak v rámci třetího čtení návrhů zákonů, aby veškerá vystoupení řečníků byla zcela v souladu se zákonem o jednacím řádu, tedy aby jejich vystoupení měla charakter buď oprav legislativně technických chyb, gramatických chyb, chyb písemných nebo tiskových, resp. návrhu na případné opakování druhého čtení. Tolik tedy upozornění od stolku předsedajícího.

Poprosím všechny, aby přišli do jednacího sálu.

Chci se před návrhem na hlasování zeptat nejprve pana ministra, zda chce vystoupit se závěrečným slovem (k bodu 167) po obecné rozpravě. Ne. Stejně tak moje otázka směřuje ke zpravodajům, kterými jsou - za výbor pro obranu a bezpečnost pan poslanec Titz. Z výrazu tváře soudím, že nechcete vystoupit. Pan kolega Holáň také ne.

Prosím všechny přítomné, aby se zaregistrovali svými identifikačními kartami, neboť jsem vás odhlásil.

Nepletu-li se, pan poslanec Karel Vymětal dal v obecné rozpravě návrh na zamítnutí předloženého návrhu usnesení.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP