(14.40 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Pokusím se vás přivolat a požádám všechny, kdo mají zájem se účastnit hlasování, aby se dostavili do jednací síně a posadili se na svá místa.

Takže doufám, že se všichni, kdo chtějí hlasovat, dostavili. Můžeme se pustit do hlasování o návrzích, které tady zazněly. Nejdříve návrhy, které jsem vám předložil sám a které vzešly z ranní porady grémia.

 

První návrh, který jsem tu formuloval, byl návrh zařadit sněmovní tisk 350/5, zákon o zemědělství, vrácený prezidentem republiky, jako druhý bod dnešního pořadu.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tento vrácený návrh zákona do pořadu schůze? - Pan předseda vlády Vladimír Špidla má náhradní kartu číslo 4. - Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 2 z přítomných 188 poslanců pro hlasovalo 141, proti hlasovali 3. Tento návrh byl přijat.

 

Další návrh, který jsem tady přednesl, byl tento. Projednat prvních sedm bodů návrhu pořadu a další zákon vrácený prezidentem dnes od 17. hodiny.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 3 z přítomných 189 poslanců pro hlasovalo 138, proti 25. Tento návrh byl přijat.

 

Další návrh byl zařadit odpovědi na písemné interpelace až ve druhém jednacím týdnu jako první bod ve čtvrtek 19. února. To je také dohoda z grémia.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 4 z přítomných 188 poslanců pro hlasovalo 146, proti 5. Také tento návrh byl přijat.

 

A nyní se můžeme pustit do té houštiny návrhů, které vzešly z rozpravy.

 

První přednesla svůj návrh paní poslankyně Alena Páralová. Ta navrhovala zařazení nového bodu, byla to Informace o důvodech rekordní nezaměstnanosti v České republice. Paní Alena Páralová navrhovala tento bod projednat jako první bod ve čtvrtek 12. února. Jen se ptám, jestli jsem to přečetl přesně. Je to tak, takže o tom můžeme hlasovat - první bod, čtvrtek 12. února, Informace o důvodech nezaměstnanosti.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tento nový bod, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 5 z přítomných 189 pro hlasovalo 97, proti 8. Tento návrh byl přijat.

 

Já vás jen požádám o chvilku, protože vidím, že proběhne kontrola výsledků tohoto hlasování. (Krátká pauza.) Ptám se, jestli někdo zpochybňuje hlasování. Pan poslanec Melčák.

 

Poslanec Miloš Melčák: Pane předsedo, omlouvám se vám i celé sněmovně. Zdržoval jsem se hlasování, na sjetině mám A. Zpochybňuji hlasování. Děkuji vám.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pan poslanec Melčák tedy zpochybňuje toto hlasování. Budeme hlasovat o jeho námitce.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku pana poslance Melčáka, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 6 z přítomných 190 poslanců pro hlasovalo 107, proti 24. Námitka byla přijata.

 

Budeme znovu hlasovat o návrhu paní poslankyně Aleny Páralové o zařazení nového bodu.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto nového bodu, který navrhuje paní poslankyně Páralová, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 7 z přítomných 190 poslanců pro hlasovalo 93, proti 19. Tento návrh nebyl přijat.

 

Opět prosím o chvilku strpení. (Krátká pauza.) Ptám se, jestli někdo zpochybňuje hlasování. Není tomu tak, můžeme pokračovat.

Ano, pan poslanec Kováčik.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Děkuji, pane předsedo. Paní a pánové, dovolte mi v této chvíli jen malou, opravdu malinkatou vsuvečku, nezdržím vás dlouho. Nicméně alarmující situace, která v nárůstu nezaměstnanosti v posledních měsících v České republice je, vyvolává oprávněné obavy z budoucnosti u řady občanů České republiky, zaměstnanců, ale zprostředkovaně i dalších občanů České republiky, a je smutné, že Poslanecká sněmovna hlasy kolegů z vládní koalice se tímto problémem právě odmítla aktuálně zabývat. Já vám jménem těchto občanů, kolegyně a kolegové, skutečně upřímně děkuji. (Potlesk poslanců KSČM.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím pana předsedu Tlustého, který se hlásí o slovo. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP