Začátek schůze Poslanecké sněmovny
10. února 2004 ve 14.08 hodin

Přítomno: 196 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, zahajuji 27. schůzi Poslanecké sněmovny a srdečně vás vítám. Tuto schůzi jsme svolal a návrh pořadu stanovil na návrh organizačního výboru Poslanecké sněmovny ze dne 23. ledna t. r. Pozvánka vám byla rozeslána v pátek 30. ledna.

Žádám vás, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami, případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty.

První věc, která nás čeká, je, že přistoupíme k určení ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom určili pana poslance Františka Beneše a pana poslance Vladimíra Říhu. Má někdo jiný návrh na ověřovatele této schůze? Protože nevidím žádný návrh, budeme o tomto návrhu hlasovat.

 

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování číslo 1 z přítomných 133 poslanců pro hlasovalo 107, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že ověřovateli 27. schůze Poslanecké sněmovny jsme určili poslance Františka Beneše a poslance Vladimíra Říhu. Prosím jmenované ověřovatele, aby zkontrolovali přihlášky poslanců na ústní interpelace se seznamy v počítači a pak dohlédli na slosování jejich pořadí. Seznamy s vylosovaným pořadím vám budou rozdány do lavic.

Pan poslanec Bielesz má náhradní kartu č. 13.

V tuto chvíli sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci: Vlastislav Antolák, který se ze zdravotních důvodů omlouvá na 10. 2. a 11. 2. dopoledne, paní poslankyně Eva Nováková se do 17 hodin omlouvá, protože musí absolvovat lékařské vyšetření. Další ze zdravotních důvodů - omlouvá se pan poslanec Miloš Patera od 10. do 13. února.

Mám ještě omluvu pana ministra Bohuslava Sobotky. Pan ministr Sobotka je snad přítomen, jeho omluvu nečtu.

Pan ministr Urban má náhradní kartu č. 21.

To jsou snad všechno omluvy, které jsem obdržel.

Paní poslankyně a páni poslanci, ještě jednou vám doporučuji, abyste zasedli do lavic.

Omlouvám ještě pana poslance Mikutu od 11. do 13. 2., také ze zdravotních důvodů.

 

Vážené kolegyně a kolegové, přistoupíme ke stanovení pořadu schůze. Prosím o pozornost.

Nejprve oznamuji, že vláda vzala zpět vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu ČR k vyslovení souhlasu s ratifikací Dohoda o posuzování shody a akceptaci průmyslových výrobků mezi Českou republikou a Islandskou republikou, Lichtenštejnským královstvím a Norským královstvím, podepsaná dne 25. listopadu 2003 v Bruselu.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP