(Přestávka prodloužena. Jednání pokračovalo v 10.10 hodin.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vážené kolegyně a kolegové, zaujměte svá místa. Je 10.10 hodin, tedy nejvyšší čas, abychom zahájili dnešní hlasovací maraton, jehož délku odhaduji na zhruba čtyři pět hodin.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Já doufám, pane předsedající, že mi také dáte hygienickou pauzu.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vám vždycky. Já se umím vcítit do vašich vnitřních potřeb, a jakmile vycítím pravý okamžik, tak vyhlásím biologickou přestávku.

Ještě jednou apeluji na všechny kolegy a kolegyně, aby zaujali svá místa, tak aby pan zpravodaj nám mohl sdělit výsledky ověření stenografického záznamu vystoupení pana kolegy Tlustého, abychom si ujasnili, zda je jeho návrh hlasovatelný, či nikoliv, a aby nám posléze předložil návrh procedury.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Pane předsedající, vážená vládo, dámy a pánové, ověřením ze stenozáznamu bylo zjištěno, že pan kolega Tlustý řekl, že všechny tyto položky bilancuje vůči kapitole vládní rozpočtová rezerva. Vládní rozpočtová rezerva sice není kapitola, je to položka v rámci kapitoly Všeobecná pokladní správa, ale nepřesnost v rozpočtových pravidlech, případně nepoučenost nesmí poslance krátit v jeho právech, takže návrh je hlasovatelný.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Doufám, že se nepletu, když řeknu, že zatím máme za sebou rozpravu, ve které byly předneseny legislativně technické úpravy, následně zazněl návrh procedury pana zpravodaje, který jsme si upřesnili s tím, že zásadní změny byly podle mého názoru dvě, a to hlasovat pozměňovací návrhy pana poslance Tlustého, ty, které nebudou schváleny již dříve jednotlivě po položkách, a za druhé návrh pana kolegy Hrnčíře, aby v příloze 3 byla nejprve hlasována varianta B a poté varianta A.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: To jsem si osvojil, pane předsedající. Jestli dovolíte, budeme hlasovat o proceduře. Všechny návrhy, které tady padly, to znamená na jednotlivá hlasování, pana kolegy Recmana a pana kolegy Doktora, bereme jako automatický návrh procedury akceptování, to znamená, poprosím o odhlasování navržené procedury.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Dobře. Abychom předešli pochybnostem, budeme hlasovat o proceduře, jak ji navrhl zpravodaj ve znění, jak jej teď upřesnil.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 323. Kdo je pro tento návrh procedury? Kdo je proti?

Z přítomných 196 pro návrh 193, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Prosím pana zpravodaje, aby zahájil hlasování.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Děkuji. Budeme tedy hlasovat nejprve o příloze 1 návrhu usnesení a já navrhuji hlasovat en bloc o všech ustanoveních pod písmenem A i pod písmenem B s tím, že položka B6 je podmíněna. V případě, že příslušný pozměňovací návrh nebude přijat, pak je to mrtvé ustanovení. Jestli nejsou námitky, můžeme hlasovat o příloze 1 písmena A i B. (Zpravodaj souhlasí, ministr má kladné stanovisko.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 324. Kdo je pro tento pozměňovací návrh? Kdo je proti?

Z přítomných 196 pro 174, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Nyní navrhuji hlasovat en bloc o všech legislativních a technických změnách, které zde zazněly na mikrofon ve třetím čtení, a všechny doporučuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 325. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 196 pro 194, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Nyní podle schválené procedury se začneme zabývat přílohou 2, tedy jednotlivými tabulkami, a zahájíme pozměňovacími návrhy k usnesení rozpočtového výboru, to znamená vyjmenovanými body z tabulky B. Jsou to ony tituly, které jsem načítal, takže jestli dovolíte, zahájím.

Je to pozměňovací návrh B2. (Zpravodaj nesouhlasí, ministr nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 326. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 196 pro 80, proti 88. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Pozměňovací návrh B3. (Zpravodaj souhlasí, ministr také souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 327. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 194 pro 186, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Pozměňovací návrh B44. (Zpravodaj nesouhlasí, ministr také nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 328. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 196 pro 80, proti 92. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Pozměňovací návrh B51. (Zpravodaj souhlasí, ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 329. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 196 pro 187, proti nikdo. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP